İsrail - Filistin sorunu

Filistin UCM'ye gidiyor

Filistin Yönetimi, İsrail’in 2014 yazında Gazze’ye düzenlediği 50 günlük saldırılarla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) ilk başvurusunu Perşembe günü yapacak.

UCM Savcısı Fatou Bensouda. [Fotoğraf: Getty İmage]

filistin dışişleri bakanı riad malki, mahkeme savcısı fatou bensouda’ya iki klasör halinde dosyaları sunacak. filistin’in savcıya teslim edeceği bilgiler, ön soruşturmaya ışık tutarak iddianameye girecek.

filistin’in hollanda’nın lahey kentindeki mahkemeye nisan ayında üye olmasıyla birlikte savcı bensouda dava için ön soruşturma başlattı. savcının hazırlayacağı iddianameye göre israil aleyhinde savaş suçu davası açılıp açılmayacağına karar verilecek.

ucm’ye karşı olduklarını ifade eden israil hükümeti ise savcıyla işbirliği yapmayacaklarını söyledi.

birleşmiş milletler’in görevlendirdiği filistin komisyonu pazartesi günü açıkladığı raporda, hem israil’in hem de filistin’in savaş suçu sayılabilecek insan hakları ihlalleri işlediğini söylemişti.

 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;