Gazze

‘Filistin’e zulümle baskı yapılamaz’

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, belli sürelerle yapılan saldırılarla Filistin halkının baskı altında tutulamayacağını söyledi. Davutoğlu ateşkes için diplomasi trafiğini de hızlandırdı.

Davutoğlu Gazze’de ateşkes sağlanması için diplomasi trafiğini hızlandırdı. [Fotoğraf: AA]

konya'nın seydişehir ilçesinde konuşan davutoğlu, "filistinlileri biz çok iyi anlıyoruz çünkü bu topraklar istiklâl mücadelesi vermiş bir milletin topraklarıdır. filistinlilerin de diğer bütün milletler gibi başı dik bir şekilde, kendi bayrakları altında, kendi yurtlarında, kendi vatanlarında asırlarca, binlerce yıl ecdatlarına vatan olmuş topraklarda istiklâl ile yaşamak haklarıdır” dedi.

davutoğlu, “gazze'nin üzerinde hava bombardımanıyla gazze halkını sindirmeye çalışanlar, onlar da bilmeliler ki, o gazze topraklarında mehmetçiğin de kanı vardır ve mehmetçiğin kanı olan her yerde türkiye cumhuriyeti devleti'nin sesi vardır, desteği vardır, azmi ve kararlılığı vardır. onun için sürekli bir çaba içindeyiz. ümit ederiz ki kalıcı bir barış tesis edilir, ümit ederiz ki bu çabalarımızla filistin halkı nefes alacağı bir şekilde ambargolardan, baskılardan kurtulur" ifadelerini kullandı.

kerry ve atiyye ile görüşme

davutoğlu gazze’de ateşkes sağlanması için diplomasi trafiğini de hızlandırdı.

dışişleri bakanı, gazze'de ateşkesin sağlanması konusunda ve konuya ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere, gün içinde iki defa abd dışişleri bakanı john kerry ile üç defa da katar dışişleri bakanı halid bin muhammed atiyye ile görüştü.

üçlü, öğlenden sonra da telekonferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. davutoğlu, filistin devlet başkanı mahmud abbas ve islam işbirliği teşkilatı genel sekreteri iyad medeni ile de birer telefon görüşmesi yaptı.

bakan davutoğlu'nun ayrıca gazze'ye yönelik yardımlar konusunda bilgi almak için türk kızılayı genel müdürü dr. mehmet güllüoğlu ile de görüştü.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;