Filistin

Filistinli çocuk öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Gazze'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 10 yaşındaki Filistinli bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

gazze'deki sağlık bakanlığı’nın sözcüsü eşref kudra, çarşamba akşamı 10 yaşındaki filistinli bir çocuğun han yunus’ta israil askerleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu. kudra, “10 yaşındaki abdullah naseef, han yunus yakınındaki karara bölgesindeki evinin yakınında işgalci kurşunuyla öldürüldü” dedi.

afp’ye konuşan bir görgü tanığı da kisufim’deki israil askeri üssü yakınlarından ateş açıldığını söyledi.

ajansa konuşan israil ordu sözcüsü ise bölgede ateş açılmadığını iddia etti.

filistin kızılayı tarafından yayımlanan verilere göre 3 ekim 2015-20 eylül 2016 tarihleri arasında batı şeria ve gazze şeridi'nde 16'sı çocuk 57'si kadın 238 filistinli israilliler tarafından öldürüldü. bu sayıya israillilere yönelik bıçaklı saldırı veya araçla ezme girişiminde bulunurken öldürülen filistinliler dahil değil.

kaynak: al jazeera, afp ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;