İsrail - Filistin sorunu

Filistinli tutuklular ailelerini göremiyor

İsrail yönetimi 362 Filistinli tutukluyu aileleri ile görüştürmüyor. Gazzeli tutuklular uluslararası kamuoyuna soruna çözüm bulunması için çağrı yaptı.

İsrail hapishanelerinde çok sayıda tutuklu kötü muameleden şikayetçi. [Fotoğraf: Al Jazeera / Arşiv]

filistin esirleri araştırma merkezi, "israil hapishanelerinde tutuklu 362 kişinin ailelerini görmekten mahrum bırakıldığı" açıklamasını yaptı.

israil tarafından ailelerin ziyaretlerinin basit sebeplerle "aylarca veya senelerce engellendiği" vurgulanan açıklamada, soruna acil müdahale edilmesi çağrısı yapıldı.

israil'in tutuklulara yönelik bu uygulamasının uluslararası anlaşmalara ve kanunlara aykırı olduğu ifade edildi.

israil hapishanelerinde sınırlı sayıda aileye haftalık ziyaret hakkı tanınıyor. 

filistin esirler bakanlığı'nın verilerine göre, israil hapishanelerinde 500'ü gazze'den olmak üzere 7 bin tutuklu var.

israil hapishanelerindeki filistinli tutuklular daha önce birçok kere yaşadıkları koşulları protesto amacıyla açlık grevine gitmişti.

birçok kişi idari tutuklu

israil birçok filistinli'yi de idari tutuklu olarak tutuyor. israil istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak 'idari tutuklama' adı altında filistinlileri 1 ile 6 ay arasında alıkoyabiliyor.

askeri hâkimin, tutuklunun israil güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar vermesi halinde tutukluluk süresi 5 seneye kadar uzayabiliyor. idari tutuklular neyle suçlandıklarını bilmiyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;