Fırat Kalkanı Harekâtı

Fırat Kalkanı bitti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte 24 Ağustos 2016'da başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı sona erdi. Açıklama, Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım da "Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir, bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak" diye konuştu.

cumhurbaşkanı erdoğan'ın başkanlığında beştepe'de düzenlenen milli güvenlik kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiride fırat kalkanı harekâtı'nın 'sonuçlandığı' belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: 

"ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, deaş terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve fırat kalkanı harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir."

başbakan binali yıldırım da, ntv-star tv ortak yayınında yaptığı açıklamada harekâtın bittiğini söyledi. yıldırım, "bundan sonra gerek deaş'a yönelik gerek başka bir şekilde bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir şey olursa, herhangi bir icraat yaparsak, bu yeni bir harekâttır. yani fırat kalkanı harekâtı bitmiştir, bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak" diye konuştu.

yıldırım, fırat kalkanı harekâtı kapsamında 2 bin 15 kilometrekarelik bir alanın emniyete alındığını, el bab'ın alınmasının ardından, bu bölgeye özgür suriye ordusu'nun ve türkiye'den giden suriyelilerin yerleştiğini ve hayatın normale döndüğünü söyledi.

71 şehit verildi

24 ağustos 2016 tarihinde başlatılan fırat kalkanı harekâtında 71 asker şehit oldu. harekâtın en zor bölümünü el bab ve çevresinde yaşanan çatışmalar oluşturdu. el bâb, tsk ve öso ile işid arasında yaşanan çatışmaların ardından 24 şubat 2017 tarihinde kontrol altına alındı. 

24 ağustostan bu yana harekâtın ilerleyişini görmek için tıklayın.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;