Bilim-Teknoloji

Fotoğraf analizinden parmak izi

Apple'ın Touch ID parmak izi sensörünü hack'leyen Alman hacker Starbug, bu sefer bir kişinin fotoğraflarını analiz ederek parmak izini çıkarabildiği bir yöntem geliştirdiğini açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Hacker'lar fotoğraflardan parmak izi tespit etmenin yolunu buldu.

avrupalı hacker'lar, bir kişiye ait birkaç fotoğrafı analiz ederek o kişiye ait parmak izine ulaşabildiklerini öne sürdü. avrupa'nın en büyük hacker birliği olarak bilinen 'chaos computer club'ın almanya'da gerçekleştirilen 31'inci geleneksel fuarında, geliştirilen yöntem açıklandı. hamburg'da düzenlenen fuarda konuşma yapan 'starbug' lakaplı hacker jan krissler, ellerinin görüldüğü bir fotoğrafını kullanarak, almanya savunma bakanı ursula von der leyen'in parmak izini çıkarttı.

standart bir kamera kullanılarak biyometrik tanımlamanın yapılabileceğini belirten krissler, bu yüzden politikacıların genelde halk içinde eldiven giydiğini savundu. 

iphone touch id’yi hack’lemişti

krissler, savunma bakanı'nın parmak izini çıkarmak için verifinger adı verilen bir yazılımdan yararlandığını söyledi. yazılımda kullanılan fotoğrafın ise ekim ayında ursulam von der leyen'in katıldığı bir basın toplantısında çekildiğini belirtti.

parmak izlerinin fotoğraflarla çıkarılabilecek olması, güvenlik tehdidini gündeme getiriyor. öte yandan krissler'e göre akıllı telefonlar için fazla risk bulunmuyor, çünkü telefonlar sadece tanımlı kişilerin parmaklarıyla açılabiliyor. starbug ve diğer hacker'lar, yine de parmak izi kullanılan akıllı telefon veya kasaların risk altında bulunduğu uyarısını yaptı.

starbug, eylül 2013’te apple’ın yeni sunduğu parmak izi sensörü touch id’yi hack’lemiş ve parmak izinin nasıl taklit edilerek iphone’nun nasıl açılabileceğini göstermişti.

starbug’ın almanca sunumunu izlemek için tıklayın.

kaynak: the verge ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;