2014 Dünya Kupası

Fransa geç açıldı

Dünya Kupası ikinci tur maçında Afrika temsilcisi Nijerya'yı son 10 dakikada bulduğu gollerle 2-0 yenen Fransa çeyrek finale yükseldi.

Konular: Spor, Futbol, Fransa, Nijerya
Fransa grubu lider olarak tamamlamıştı. [Reuters]

70'inci dakikadan sonra rakip kalede daha sık görünmeye başlayan fransa'da goller 79'da paul pogba ve uzatma dakikalarında joseph yobo (kendi kalesine)'dan geldi. fransa'da yohan cabaye'in bir şutu da direkten döndü.

fransa'nın bir üst turdaki rakibi ya almanya ya da cezayir olacak.

karşılaşmanın ilk yarısı düşük bir tempoda geçti. 19'da emmanuel emenike'nin ağlara giden topuna hakem ofsayt kararını verdi. ilk yarı golsüz sona erdi.

ikinci yarıda fransa son 20 dakikada etkili olmaya çalıştı. uzaktan şutlarla enyeama'nın kalesini yoklayan fransa'da gol kafa vuruşuyla geldi.

sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu mathieu valbuena kullandı. onun ortasında kaleci vincent enyeama'nın elinden seken top kısa düştü. sağ çaprazda iyi yükselen paul pogba da kafayla topu ağlara gönderdi.

uzatma dakikalarında sağdan gelen topta yobo'nun vuruşu kendi kalesine gitti. maç bu skorla sona erdi. 

fransa'da teknik direktör didier deschamps altı değişiklikle nijerya karşısına çıktı.

olivier giroud tekrar 11'e girerken savunmada mamadou sakho ve forvet antoine griezzmann yedek kulübesine döndü.

deschamps orta alanda paul pogba, blaise matuidi ve yohan cabaye'ye şans verdi.

nijerya'da ise tek değişiklik vardı. victor moses kolundan sakatlanan michael babatunde'nin yerine takıma döndü.

bu maçta nijerya kaptanı joseph yobo da 10'uncu dünya kupası maçına çıkarak bu alanda ülkesinde rekor kırdı. yobo, nijerya milli takımı'nın formasını da 100'üncü kez sırtına geçirdi. tecrübeli futbolcudan fazla milli takım formasını giyen yok.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;