IŞİD

Fransa IŞİD’i Rakka’da vurdu

Paris’teki saldırılarla sarsılan Fransa, IŞİD'in fiili başkenti olarak bilinen Rakka’ya hava saldırısı düzenledi.

fransız savaş uçakları, işid’in suriye’nin kuzeyindeki rakka bölgesindeki üssünü ağır bombardımana tuttu. savunma bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, hava operasyonuna katılan 10 savaş uçağı, işid hedeflerine 20 bomba bıraktı.

savunma bakanlığı'nın yazılı açıklamasında vurulan hedefler arasında komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarının da olduğu belirtildi.

fransa eylül ayından bu yana işid’in suriye’deki hedeflerini bombalıyor. suriye’de işid’in eğitim kamplarını vuran fransa, örgütün kontrol altında tuttuğu petrol depolarını geçen hafta vurmuştu.

fransa, daha önce ‘’esed rejimini güçlendireceği’’ gerekçesiyle suriye’deki hava operasyonlarına katılmıyordu.

hollande ‘savaş nedeni’ demişti

cuma gecesi paris'i kana bulayan ve 129 kişinin öldüğü saldırıları işid üstlenmişti. fransa cumhurbaşkanı hollande, paris'te gerçekleştirilen saldırıların bir "savaş nedeni" olduğunu belirterek "savaş karşısında ülke olarak gerekli kararları almak zorundayız. bu eylem, işid adlı terörist bir ordu tarafından özgürlüğümüze karşı yapılmış bir saldırıdır. ancak fransa bu saldırı karşısında acımasız bir şekilde davranacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;