Avrupa

Fransa'da hükümet istifa etti

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Hollande, Başbakan Valls'ten yeni hükümeti kurmasını istedi. Kabine Salı günü değişecek.

Konular: Fransa
Fransa Başbakanı Manuel Valls, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı François Hollande'a sundu. [Fotoğraf: Reuters]

cumhurbaşkanlığı sarayı'ndan yapılan açıklamada, "başbakan, hükümetin istifasını cumhurbaşkanı'na sunmuştur. cumhurbaşkanı ise başbakan'dan ülke çıkarları doğrultusunda uyum içinde çalışan yeni bir hükümetin kurulmasını istemiştir" denildi ve yeni hükümetin salı günü kurulacağı bilgisi verildi.

açıklama, fransa başbakanı manuel valls'in, hükümetin istifasını cumhurbaşkanı françois hollande'a sunmasının ardından geldi.

fransa'yı hükümet değişikliğine götüren süreç, ekonomi bakanı arnaud montebourg'un yeni ekonomik politikaların temelinin atılması çağrısında bulunmasıyla başlamıştı. 

bakan, almanya'nın bütçe konusundaki tutumunu 'takıntılı' olarak nitelemişti. başbakan ise ekonomi bakanı'nı 'çizgiyi aşmakla' suçlamıştı. 

manuel valls, cumhurbaşkanı hollande'ın yerel seçimlerde düşük bir başarı göstermesinin ardından başbakanlık koltuğuna oturmuştu. 

bu ayın başında ise hükümet, daha önceki büyüme hızı olan yüzde 1'e ulaşmanın imkansız olduğunu kabullenmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;