Fransa

Fransa'da kilisede rehine krizi

Fransa'nın kuzeyindeki Rouen kentinde, iki saldırgan bir kilisede sabah ayini için bulunanları bıçakla rehin aldı. Rehin alınan papazlardan biri bıçakla öldürüldü. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Konular: Fransa, IŞİD

iki saldırgan, normandiya bölgesindeki rouen kentinin saint-etienne-du-rouvray semtindeki bir kilisede sabah ayini için bulunan beş kişiyi bıçakla rehin aldı. saldırganlar rehin aldıkları rahibi bıçakla öldürdü, iki kişiyi de yaraladı. saldırganlar da polis operasyonuyla öldürüldü.

saldırıyı üstlenen işid, kendilerine bağlılık yemini eden iki kişinin rahiplerden birinin boğazını kestiğini ifade etti. saldırıdan kurtulan danielle isimli bir rahibe de, saldırganların dizlerinin üstüne çöktürdükleri rahibin boğazını kestiklerini söyledi. rahibe, saldırganların kendilerini kamerayla kaydettiklerini de belirtti.

saldırının ardından fransa cumhurbaşkanı françois hollande, içişleri bakanı bernard cazeneuve ile rouen'e gitti. "bu aşağılık bir terör saldırısıdır" diyen hollande, 2 saldırganın da işid’e bağlı olduklarını söylediklerini belirtti. hollande, işid'e karşı tüm yöntemlerle savaşacaklarının altını çizdi. bu savaşı sürdürürken insan hakları ve demokrasiye de saygı duyacaklarını sözlerine ekledi.

14 temmuz'da fransa’nın nice kentinde 84 kişinin öldürüldüğü kamyonlu saldırıyı da işid üstlenmişti.

katolik aleminin ruhani lideri ve vatikan devlet başkanı papa franciscus saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

fransa islam konseyi’nden kınama

fransa islam konseyi (cfcm), kiliseye düzenlenen saldırıyı kınadı. cfcm tarafından yapılan yazılı açıklamada, fransa'daki hristiyanlarla dayanışma içinde olunduğu ve bir papazın hayatını kaybetmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

açıklamada, saldırı için "alçakça ve barbarca" ifadesi kullanılırken cfcm yetkililerinin, olayın ardından fransa kardinaller konferansı başkanı georges pontier ile telefonda görüştüğü ve kendisine birlik ve beraberlik mesajı ilettiği aktarıldı.

kaynak: afp, aa ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;