Avrupa

Fransa'da polise protez tepkisi

Fransa'nın başkenti Paris'te polisin tren istasyonunda bekleyen bir kişiyi, zorla protez bacaklarını çıkardıktan sonra öylece bırakıp gitmesi tepkiye yol açtı. Polislerin görevden alınması için kampanya başlatıldı.

Konular: Fransa, Avrupa

fransa'nın başkenti paris'te polisler, tren istasyonunda bekleyen, bir eli ve iki bacağı olmayan françois bayga'nın yanına gelerek evraklarını istedi. polisler tarafından cebinden çıkan telefonu çalmakla suçlanan bayga, bacak protezleri çıkarılarak istasyonda öylece bırakıldı. olayın yaşandığı anlar polislere tepki gösteren bir kişi tarafından kaydedildi. görüntülerde polisin protezlerini çıkardığı bayga'ya çevredeki kişilerin yardımcı olduğu görülüyor.

''aşağılandım''

france 24'e konuşan bayga, tren beklediği sırada kendisine yaklaşan polislerin amacını anlamadığını fakat olay yüzünden çok aşağılanmış hissettiğini söyledi:

''ceplerimi boşaltarak onlara devlet tarafından verilen sağlık kartımı gösterdim. polisler beni cebimden çıkan bir telefonu çalmakla suçladı. rahatsız olmaya başladım çünkü gerçekten benden ne istediklerini anlayamadım. beni duvara yapıştırdılar ve bir polis bacak protezlerimi çekerek çıkardı. çok aşağılanmış hissettim.''

''polisler görevden alınsın''

olayın görüntülerinin internette yayınlanması tepkiye yol açtı. change.org sitesinde açılan bir imza kampanyası ile içişleri bakanlığı'ndan polislerin görevden alınması istendi. fransa'nın başka bölgelerinde gerçekleşen benzer olayların da hatırlatıldığı dilekçede ayrıca insan hakları örgütlerine protesto çağrısı yapıldı. 

kaynak: france24, change.org, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;