Fransa

Fransa'da polise saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü Champs-Elysées Bulvarı'nda polisleri hedef alan silahlı saldırıda bir polis hayatını kaybetti, ikisi ağır yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

fransa içişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırganın otomobilini park ettikten sonra polis aracını silahla taradığı belirtildi. açılan ilk ateşte bir polis hayatını kaybetti. saldırgan, olay yerinden kaçarken de ateş açmayı sürdürdü, bu sırada da iki polis yaralandı. saldırgan kaçmaya çalışırken vurularak öldürüldü. 

yaralı polislerin durumunun ağır olduğu açıklandı. 

işid, örgütün haber ajansı amaq üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi. 

reuters haber ajansı, polisin belçika'dan trenle gelen ikinci bir şüpheliyi aradığını duyurdu. belçika’nın belga haber ajansı ise, saldırıyla bağlantılı aranan 39 yaşındaki youssouf el osri isimli şüphelinin teslim olduğunu yazdı. şüphelinin polisteki ifadesinde, paris saldırısıyla hiçbir alâkası olmadığını, bütün suçlamaları reddettiğini ve saldırı sırasında belçika'nın anvers kentindeki bir benzin istasyonunda çalıştığını söylediği belirtildi.

fransa cumhurbaşkanı françois hollande da yaptığı ilk açıklamada, "olayla ilgili ilk bilgiler, olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor" dedi.

olayın hemen ardından, champs-elysées bulvarı polis tarafından boşaltıldı.

kimliği belirlendi

paris cumhuriyet savcısı françois molins, saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. molins, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, soruşturmanın selameti için şimdilik saldırganın kimliğinin açıklamayacağını bildirdi. 

fransız bfm kanalı ise polis tarafından ölü ele geçirilen saldırganın 39 yaşında ve fransa vatandaşı olduğunu, başkent yakınındaki seine-saint-denis kasabasında doğduğu bilgisini verdi. bfm'ye göre, sabıkalı olduğu belirlenen saldırgan, istihbarat servisinin de takibindeydi.

seçim kampanyaları iptal

saldırı, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçiminin üç gün öncesinde yaşandı. fransızlar bu pazar, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gidiyor. 

yarışın iki önemli adayı marine le pen ve françois fillon, saldırının ardından, son kampanya günü olan cuma günü bütün programlarını iptal etti. 

kaynak: aa, reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;