Fransa

Fransa'da sel: 10 ölü

Fransa'nın güneyindeki Alpes-Maritimes bölgesinde şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel felaketi nedeniyle en az 10 kişi hayatını kaybetti. 6 kişi de kayboldu.

Konular: Fransa, Avrupa
[Fotoğraf: AFP]

fransa içişleri bakanlığından bir yetkili afp'ye yaptığı açıklamada gece 3 saat içerisinde cannes şehrine 180 mm yağış düştüğünü belirtirken  su baskınları nedeniyle 10 kişinin öldüğünü söyledi. yetkili, sel baskınında kaybolan 6 kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 

fransa cumhurbaşkanı françois hollande ve içişleri bakanı bernard cazenevue arama kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere bölgeye hareket etti. arama kurtarma faaliyetleri için bölgeye 450 itfaiye ve 3 yardım helikopteri gönderildi.

a8 karayolunun antibes ve saint-laurent-du-var kentlerini bağlayan kısmı ulaşıma kapanırken felaket sebebiyle bölgede 27 bin eve elektrik verilemiyor.

kaynak: afp, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;