Fransa

Fransa'da taraftar yasağı uzatıldı

Fransa'da saldırıların ardından başlatılan deplasman taraftarlarının lig maçlarına alınmaması uygulaması 10 Aralık'a kadar uzatıldı.

Konular: Avrupa, Futbol, Fransa, Spor
Futbol camiası yaşanan saldırıların ardından çoğu maçta saygı duruşunda bulundu. [Reuters]

fransa 1. ve 2. futbol liglerinde, saldırı ihtimali nedeniyle konuk takım taraftarlarına uygulanan tribünlere alınmama yasağı 10 aralık'a kadar uzatıldı.

fransa profesyonel futbol ligi'nden (lfp) yapılan açıklamada, paris'te 13 kasım'da gerçekleşen saldırıların ardından başlatılan deplasman taraftarlarının lig maçlarına alınmaması uygulamasının devam edeceği belirtildi.

açıklamada, paris'teki saldırılar sonrası ilân edilen olağanüstü hâl nedeniyle yeterli sayıda güvenlik görevlisinin futbol maçlarına gönderilemediği ve içişleri bakanlığı'nın onayıyla bu hafta 1. ve 2. liglerde oynanacak maçlardaki deplasman taraftarının tribünlere alınmaması uygulamasına devam edileceği duyuruldu. uygulamanın, 10 aralık'ta sona erecek uefa avrupa ligi grup maçlarına kadar devam edeceği de vurgulandı.

monaco kulübü'nden yapılan açıklamada ise perşembe günü belçika temsilcisi anderlecht'i konuk edecekleri uefa avrupa ligi karşılaşmasında konuk ekip taraftarının sahaya alınmayacağı belirtildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;