Futbol

Fransa'da yılın futbolcusu Ibrahimovic

PSG'nin golcüsü Zlatan Ibrahimovic üst üste ikinci kez Fransa Ligi'nde yılın futbolcusu seçildi.

Konular: Spor
İbrahimovic 2013'te de Fransa'da yılın futbolcusu seçilmişti. [Fotoğraf: AFP]

fransız profesyonel futbolcular birliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, ibrahimovic'in bastia kalecisi mickael landreau'yu akrobatik bir vuruşla avladığı gol de yılın golü seçildi.

isveçli futbolcu, bu sezon 32 maçta 25 gol attı.

paris saint-germain sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluğu garantilemişti. geçen sezon da psg lig şampiyonu olurken ibrahimovic yılın futbolcusu seçilmişti.

bir başka psg futbolcusu, marco verratti yılın genç futbolcusu unvanını aldı. lille’in başındaki rene girard ise yılın teknik direktörü oldu.

ibrahimovic, fransız spor gazetesi l'equipe'in web sitesine yaptığı açıklamada "çok gururluyum. bu, takımın çok iyi bir sezon geçirdiğini gösteriyor... benim de öyle. belki de kariyerimin en iyi sezonuydu" dedi.

32 yaşındaki futbolcu daha önce ajax, juventus, inter, barcelona ve milan'da da forma giymişti. ajax ile hollanda'da iki, inter ve milan'la italya'da iki, barcelona'yla ispanya'da bir lig şampiyonluğu elde etmişti.

ibrahimovic bu sezonki son maçına cumartesi günü çıkacak. psg, montpellier'yi ağırlayacak.

isveçli yıldız haziran ayında başlayacak dünya kupası'na katılamayacak. isveç, brezilya'da yapılacak kupanın elemelerini geçemedi.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;