Fransa

Fransız polisinden orantısız güç

Fransız gazetesi Liberation'un paylaştığı görüntüler ve bilgileri doğrulama platformu Storyful'un geçtiği rapora göre, polisin 24 Mart'taki Paris gösterilerinde 'orantısız güç' kullandığı görülüyor.

liberation'un ulaştığı emniyet iç raporunda, henri bergson lisesi önünde polislerin bir göstericiye sert müdahalesini gösteren bir video da yer alıyor.

gazete, göstericinin yüzüne yumruk atan polise soruşturma açıldığını belirtirken, memurun 10 kasım'da mahkemeye çıkacağını yazdı. 

fransa'da sosyalist parti hükümetinin gündeme getirdiği yeni çalışma yasasın mart ayında başlayan gösterilerle protesto ediliyor. 

günlük mesaiyi 10 saatten 12 saate çıkaracak olan yasaya sendikalar da tepki gösterirken ülke çağında düzenlenen gösterilere yüzbinlerce kişi katıldı. 

son gösteri geçen cumartesi günü düzenlend. bu gösteri de de 1 gazeteci 12 kişi yaralandı. gösteriye 170 bin kişi katıldı. 

kaynak: storyful, liberation

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;