Haber

Futbol karnavalı başlıyor

20'nci Dünya Kupası, Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'nın ev sahipliğinde başlıyor. Futbolseverlerin Dünya Kupası boyunca en iyi rehberleri de Al Jazeera Türk Dünya Kupası sayfaları olacak.

Bugün başlayacak Dünya Kupası'nın şampiyonu 13 Temmuz'da belli olacak. [Fotoğraf: AFP]

açılış maçında ev sahibi brezilya ile hırvatistan karşı karşıya geliyor. 

sao paulo'daki arena corinthians'ta oynanacak mücadele 23:00'de başlayacak. karşılaşma trt 1'den naklen yayınlanacak.

a grubu'nda oynanacak turnuvanın ilk maçında japon hakem yuichi nishimura düdük çalacak. 

brezilya'da eksik oyuncu bulunmuyor. hırvatistan'da ise cezalı mario mandzukic bu maçta forma giyemeyecek. mandzukic'in yerine ivica olic'in sahada olması bekleniyor. 

brezilya ve hırvatistan daha önce iki kez karşı karşıya geldi. 2005 yılında oynanan hazırlık maçı 1-1 bitti. 2006 dünya kupası'ndaki grup maçını ise brezilya kaka'nın golüyle 1-0 kazandı.

grubun diğer maçı 13 haziran'da meksika ile kamerun arasında oynanacak. natal'daki estadio das dunas stadı'ndaki mücadele 19:00'da başlayacak. 

olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu, 13 temmuz'daki final maçıyla son bulacak. 

taraftarları heyecan dolu bir ay bekliyor. futbolseverlerin dünya kupası boyunca en iyi rehberleri de al jazeera türk dünya kupası sayfaları olacak.

 

kupaya ev sahipliği yapacak 12 şehir var brezilya'da. ülkenin sokakları, yapıları, doğası aynı insanı gibi renkli. 'dünya kupası şehirleri'nde rio'nun sahillerinden favelalarına, manaus'un tarihi öneminden sao paulo'nun dev iş kulelerine yolculuk edeceğiz.

1930'da başlayan kupayı şu ana kadar sadece sekiz ülke kazanabildi. kupanın tarihi, büyük zaferler, harika goller, tartışmalı kararlarla dolu. dünya kupası kronolojisinde bu bilgilerin yanı sıra organizasyonun eski logoları da dikkatinizi çekebilir.

dünya kupası hakkında herkesin merak ettiği sorular mutlaka vardır. 15 soru hazırladık. soruları spor yazarlarına, eski futbolculara yönelttik. elvir boliç bosna-hersek'i, banu yelkovan fransa'yı, aslı pelit messi'yi, bağış erten ronaldo'yu, alper öcal brezilya'daki sosyal ve siyasi protestoları, yakir mizrahi uruguay'ı, çetin cem yılmaz gençleşen ingiltere'yi, mustafa taha iran'ı, hüseyin özkök rekor peşindeki klose'yi, emre özcan italya'yı, uğur meleke avrupalı takımların amerika kıtası maceralarını yazdı.

bu özel sayfada maçların canlı skorları, istatistikleri, gruplardaki puan durumu ve fikstürler yer alıyor.

interaktif maç takvimi ise dünya kupası sayfasının en önemli başlıklarından biri. görselliği ve işlevselliğiyle dikkat çeken takvimde statlar ve takımlar hakkında bilgi alabilmek de mümkün.

32 takımdan yaklaşık 800 futbolcunun bu heyecanı yaşamasına az bir süre kaldı. kimi tecrübeli kimi ise ilk kez bu havayı teneffüs edecek. '32 takım 1 kupa'da futbolseverler takımların bu kupada ön plana çıkmasını beklediğimiz oyuncularını görecek. bu grafikte takımların kupa tarihindeki deneyimlerini de okuyabilirsiniz.

al jazeera türk dünya kupası sayfaları turnuva boyunca futbolseverlere ışık tutacak.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;