Türkiye - Rusya ilişkileri

‘Füze savunma sistemi konuşuldu’

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin-Erdoğan görüşmesinde Rusya’nın Türkiye’ye hava savunma sistemi sağlaması ihtimalinin görüşüldüğünü ifade etti.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov. [Fotoğraf: AA]

ermenistan’ın başkenti erivan’da konuşan kremlin sözcüsü dmitry peskov, pazartesi günkü putin-erdoğan görüşmesi hakkında konuştu. iki liderin rusya’nın türkiye’ye hava savunma sistemi sağlaması ihtimalini görüştüğünü söyleyen peskov, "türk tarafının istemesi halinde rusya, hava savunma sistemi sevkiyatını farklı seçeneklerde değerlendirebilir" dedi.

rusya lideri putin, uçak krizinden sonra ilk kez 10 ekim’de türkiye'ye gelmişti. iki ülkenin liderleri, ortak basın toplantısında tüm alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık olduklarını açıklamış, türkiye ve rusya arasında türk akımı projesinin hızlandırılmasına ilişkin anlaşma imzalanmıştı.

imza töreninin ardından konuşan cumhurbaşkanı erdoğan, “birçok alanda, savunma sanayii ile ilgili olsun, ticari, kültür, bundan sonraki süreçte bu ilişkilerimizi geliştireceğiz” demişti.

putin de “savunma sanayi alanındaki işbirliğinden bahsetmek gerekirse, biz bu alanda işbirliğinin somut ve önemli yerlere evrilmesini arzu ediyoruz” ifadesini kullanmıştı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;