Türkiye Süper Ligi

Galatasaray Balıkesir deplasmanında

Türkiye Süper Ligi’nin üçüncü haftasında ligin yeni ekiplerinden Balıkesirspor, Galatasaray’ı konuk edecek.

Konular: Futbol, Galatasaray
Galatasaray, Bursaspor'u 2-0 mağlup etti. [Fotoğraf: AA]

balıkesir atatürk stadı’nda oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak. karşılaşmayı hakem çağatay şahan yönetecek.

ev sahibi takım ligin ilk haftasında sahasında akhisar belediyespor’a mağlup olmuştu. ikinci maçında torku konyaspor’a konuk olan balıkesir mücadeleyi 2-0 kaybetmişti. balıkesirspor puansız bir şekilde ligin son sırasında yer alıyor.

geçen sezonu ikinci bitiren galatasaray, açılış haftasında bursaspor deplasmanında 2-0 kazanmayı başardı. ikinci hafta seyircisinden yoksun bir şekilde eskişehirspor’u konuk eden sarı kırmızılılar sahadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı.

galatasaray’ın yeni teknik direktörü cesare prandelli deplasmana gidecek kadroda olcan adın ve alex telles’e yer vermedi. sarı kırmızılı ekipte felipe melo’nun cezası da sürüyor.

38 yıl sonra ligde ilk kez

galatasaray ile balıkesirspor ligde 38 yıl sonra karşılaşacaklar. en son 1975-1976 sezonunda karşılaşan iki ekipten istanbul’da oynanan karşılaşmayı sarı kırmızılılar, balıkesir’de oynanan maçı ise balıkesirspor kazanmıştı.
geçen 38 senede iki takım türkiye kupası’nda iki kez karşılaştı. 2012’de eşleşmeyi 4-0 kazanan galatasaray, 2013’te de rakibine 4-1 üstünlük sağladı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;