Şampiyonlar Ligi

Galatasaray yine dört gol yedi

Şampiyonlar Ligi'ndeki dördüncü maçına çıkan Galatasaray üçüncü kez sahadan dört gol yiyerek ayrıldı. Dortmund'a deplasmanda da 4-1 yenilen Galatasaray'ın tur umudu az da olsa hâlâ var. Alman temsilcisi ise turu garantiledi.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
Galatasaray'ın tur umudu az da olsa sürüyor [EPA]

dortmund'a galibiyeti getiren goller 39'da marco reus, 56'da sokratis, 74'te immobile ve 86'ta semih kaya (kendi kalesine)'den geldi. galatasaray'ın tek golünü 70'te hakan balta attı.

hakan balta, galatasaray'ın kupa 1'de (şampiyon kulüpler kupası ve şampiyonlar ligi) 200'üncü golünü attı. borussia dortmund'un 24'te sokrates ile bir şutu da direkten döndü. 

üst üste üçüncü yenilgisini alan galatasaray bir puan ile son sırada kaldı. sarı kırmızılılar bir sonraki maçını deplasmanda belçika ekibi anderlecht ile oynayacak.  grupta oynadığı dördüncü maçı da kazanan dortmund ise puanını 12'ye yükseltip liderliğini sürdürdü. gruptaki ilk golünü galatasaray'dan yiyen alman ekibi, bir üst tura çıkmayı garantiledi. 

DEVLER LİGİ'NDE GÜNÜN SONUÇLARI

juventus 3 - 2 olympiakos
malmo 0 - 2 a. madrid
basel 4 - 0 ludogorets
r.madrid 1 - 0 liverpool
zenit 1 - 2 b.leverkusen
benfica 1 - 0 monaco
arsenal 3 - 3 anderlecht
b. dortmund 4 - 1 galatasaray

dortmund bir sonraki maçında grup liderliği için büyük önem taşıyan maçta deplasmanda, arsenal karşısına çıkacak.

grubun diğer maçında ise arsenal 3-0 öne geçtiği maçta anderlecht ile 3-3 berabere kaldı. arsenal puanını yediye yükseltip ikinci sıradaki yerini korudu. anderlecht ise puanını ikiye yükseltti. 

galatasaraylı taraftarlar maç öncesinde, "formanın hakkını veren hep baş tacı, ihanetin bedeli ise darağacı" yazılı pankart açtı. maçta galatasaray tribünlerinde yanan meşaleler nedeniyle oyuna bir iki kez kısa aralar verildi ve taraftar uyarıldı.

galatasaray ile borussia dortmund arasında istanbul'da oynanan ilk maçı da alman ekibi 4-0 kazanmıştı.

burak yılmaz yedek

galatasaray'da, teknik direktör cesare prandelli, istanbul'da oynanan ilk maça göre ilk 11'de üç değişikliğe gitti.

prandelli, burak yılmaz ve telles'i yedek soyundururken, pandev'i ise kadroya almadı. italyan teknik adam, almanya'daki maçta umut bulut, hakan balta ve dzemaili'ye ilk 11'de görev verdi.

borussia dortmund’un teknik direktörü jürgen klopp ise ilk maça göre takımın oluşumunu bozmadı.

alman teknik adam sakatlığı bulunan ve üç hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilen savunma oyuncusu mats hummels’in yerine erik drum’u sahaya sürdü. sakatlığından sonra henüz iyileşmeyen, ancak antrenmanlara başlayan türk futbolcu nuri şahin kadroda yer almazken, sarı siyahlı takımda forma giyen türk asıllı alman milli takımı oyuncusu ilkay gündoğan ise ikinci yarıda oyuna dahil oldu. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;