Şampiyonlar Ligi

Galatasaray yine yıkıldı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal'den sonra Dortmund'a da farklı yenildi. Evindeki maçı 4-0 kaybeden sarı - kırmızılı ekip bir puanla son sırada kaldı.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
Galatasaray sadece ilk maçında Anderlecht'ten puan alabildi. [Fotoğraf: AFP]

galatasaray maça muslera, tarık, chedjou, semih, telles, melo, hamit, sneijder, selçuk inan, pandev, burak 11’iyle başladı. olcan adın, bruma ve veysel sarı 18 kişilik kadroya alınmadı. yaşadığı sakatlıkların ardından bir süredir yedekler arasında yer alan hamit ise 424 gün sonra ilk 11’de sahaya çıktı. 61'de yerini dzemaili'ye bıraktı.

borussia durtmund’da ise 17 aylık sakatlığın ardından köln maçıyla sahalara dönen ilkay gündoğan yedek soyundu. 69'da hummels'in yerine oyuna girdi. sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan nuri şahin ise maçı tribünden izledi.

galatasaray henüz 6’ncı dakikada geriye düştü. reus'un yerden ortasında, aubameyang arka direkte müsait durumda topu ağlarla buluşturdu.

18’de piszczek'in sağdan yaptığı ortada, aubameyang, yine boş pozisyonda muslera’yı mağlup etti ve farkı ikiye çıkardı.

28’de selçuk inan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan burak yılmaz, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. burak şutunu çekeceği sırada geriden gelen savunma oyuncusunun dokunduğu top kornere gitti.

31’de ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan aubameyang'ın sert şutunda, önce yan direğe ardından da çizgide bulunan semih kaya'nın topuğuna çarpan top oyun alanına döndü.

41’de reus ceza sahası dışından attığı sert şutla topu filelerle buluşturdu ve dortmund soyunma odasına 3-0 önde girdi.

59'da henrikh mkhitaryan'ın ortası savunmadan sekti. topu önünde bulan reus'un vuruşu üstten dışarı gitti.

66'da kagawa'nın ceza sahası yayında yatarak çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.

80'de sağdan ceza sahasında giren yasin'in orta-şut karışımı vuruşu etkisiz kaldı.

83'te fark dörde çıktı. ilkay'ın pasında ceza sahasına giren adrian ramos sert bir vuruşla skoru 4-0'a getirdi.

kalan dakikalarda skor değişmedi ve üç puan, 4-0'lık skorla borussia dortmund'un oldu.

grubun diğer maçında arsenal, anderlecht deplasmanında son iki dakikada attığı goller sayesinde kazandı. belçika temsilcisinin golü 71'inci dakikada andy najar'dan geldi. konuk arsenal 89'da kieran gibbs ile beraberliği yakaladı. bir dakika sonra lukas podolski londra ekibinin galibiyetini ilan etti.

bu sonuçlarla galatasaray d grubu’nda bir puanla son sırada kaldı. borussia dortmund ise üçte üç yaparak grup liderliğini sürdürdü. altı puana yükselen arsenal ikinci, bir puanlı anderlecht ise galatasaray'ın averajla önünde üçüncü sırada.

Galatasaray tribünlerinde Ali Sami Yen, Metin Oktay ve Gündüz Kılıç'ın (Baba Gündüz) resimleri açıldı.
[[Fotoğraf: Getty Images]]

maç öncesi koreografi

türk telekom arena’daki maç öncesi taraftarlar kartonlarla dev bir galatasaray amblemi oluşturdu. "gücünü tarihinden al!" pankartının üzerinde ali sami yen, metin oktay ve gündüz kılıç'ın (baba gündüz) resimleri açıldı.

dortmund mücadelesi, ünal aysal’ın galatasaray başkanı olarak izlediği son maç oldu. karşılaşmayı tribünden takip eden aysal, cumartesi günü yapılacak seçimli genel kurulun ardından görevini alp yalman ya da duygun yarsuvat’a bırakacak.

karşılaşma öncesi bazı galatasaraylı futbolcular, maçta meşale yakılmaması için sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdi.

hamit altıntop, felipe melo, selçuk inan, burak yılmaz, tarık çamdal, emre çolak ve fernando muslera, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden gönderdikleri mesajlarda, "takım olarak tek ricamız meşale yakmamanız. çünkü arsenal maçında siz olmadan oynamak istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

uefa şampiyonlar ligi’nde aynı grupta yer alan kulüplerin 19 yaş altı takımlarını buluşturan gençler ligi’nde galatasaray, borussia dortmund'u 3-2 yendi.

esenyurt incirtepe stadı'nda galatasaray’ın golleri 72’de kerem çalışkan, 73’te uğurcan köse ve 89’da doğan can davas’tan geldi. dortmund’un gollerini ise 11’de sauerland ve 88’te ogün demirtaş kaydetti.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;