Galatasaray

Galatasaray zirveyi korudu

Konuğu Kayseri Erciyesspor'u 3-1'lik skorla mağlup eden Galatasaray, Süper Lig'in 22'nci haftasını lider bitirmeyi garantiledi.

Puanını 51'e yükselten Galatasaray, gelecek haftaki Fenerbahçe derbisine lig lideri olarak çıkacak. [Fotoğraf: AA]

puanını 51'e yükselten galatasaray, gelecek haftaki fenerbahçe derbisine lig lideri olarak çıkacak. 22'nci haftaya düşme hattının iki puan üzerinde giren kayseri erciyesspor ise 20 puanda kaldı.

maçın ilk golü henüz 5'inci dakikada geldi. bruma'nın çektiği şut kaleci zülküf özer'den seken topu iyi takip eden umut bulut, yakın mesafeden kafayla fileleri havalandırdı.
 

22. HAFTA

galatasaray 3-1 erciyes
gençlerbirliği 0-0 sivas
çaykur rize 3-0 eskişehir
konya 1-1 fenerbahçe
akhisar 0-2 başakşehir
gaziantep 0-2 kasımpaşa
bursa 2-1 mersin
beşiktaş 2-2 balıkesir
trabzon 3-2 karabük

kayseri erciyesspor 32'de güzel bir golle skora denge getirdi. drenthe'nin ceza sahası dışına havadan gönderdiği topa bekletmeden vuran vleminckx, ilk yarının skorunu ilan etti.

53'te selçuk inan'ın arka direğe doğru gönderdiği serbest vuruşu kafayla tamamlayan chedjou, kalecinin hatasının da yardımıyla  galatasaray'ın yeniden öne geçmesini sağladı.

82'de sneijder'ın ceza sahası dışından çektiği sert şut üst direkten döndü.

90'da erciyesspor sylla ile kaleciyle karşı karşıya pozisyonu harcadı; devamında gelişen galatasaray kontratağında sneijder takımının 3-1'lik galibiyetini ilan etti.

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "iyi bir maç olacağını ve zor bir maç oynayacağımızı düşünüyorduk. aynen düşündüğümüz gibi bir maç oynadık" dedi.

hamzaoğlu ayrıca, manissapor ile oynayacakları türkiye kupası çeyrek final ilk maçında az forma şansı bulan oyuncularına şans vereceğini ifade etti.

suat altın inşaat kayseri erciyesspor teknik direktörü mehmet özdilek ise, "bu tür maçlarda kolay goller yemeyeceksiniz. böyle goller yerseniz çıkarmanız zor oluyor. takım olarak beklentinin altında kaldık" diye konuştu.

melo 150'nci resmi maçına çıktı

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, geçen hafta deplasmanda 3-2 kazanılan medicana sivasspor maçının ilk 11'inde yer alan oyunculardan 10'unu suat altın inşaat kayseri erciyesspor maçında da sahaya sürerken, tek değişikliği bu maçta sakatlanan burak yılmaz'ın yerine umut bulut'u sahaya sürerek yapmak zorunda kaldı.

sarı kırmızılı ekipte, sakat olan burak'ın yanı sıra, hafta içi bel fıtığı ameliyatı geçiren felipe melo ile sakatlıktan yeni çıkan ve gün içinde 21 yaş altı takımıyla suat altın inşaat kayseri erciyesspor'a karşı oynayan semih kaya da kadroya giremedi.

galatasaray'ın uruguaylı file bekçisi fernando muslera, erciyesspor maçında sarı kırmızılı formayla 150'inci resmi müsabakasına çıktı.

galatasaray yönetim kurulu üyesi cem kınay, türk telekom arena'ya ulaşımda yaşanan sorunlara dikkat çekmek için suat altın inşaat kayseri erciyesspor maçını izlemek için stada metroyla geldi.

suat altın inşaat kayseri erciyesspor, senegalli oyuncusu papa malickou diakhate'nin lisans sorunu galatasaray maçı öncesi çözdü ve bu oyuncuyu ilk 11'de oynattı.

hakemlerin maç içinde telsiz cihazıyla yaptıkları konuşmalar, galatasaray-erciyesspor karşılaşmasında ilk kez kaydedildi.

bu uygulamanın gelecek haftadan itibaren tüm maçlarda yapılacağı duyuruldu.

kaynak: al jazeera, aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;