Şampiyonlar Ligi

Galatasaray'a ceza kapıda

Signal Iduna Park'ta Galatasaraylı taraftarların yaktığı meşaleler nedeniyle oyun iki kez durdu. Taraftarları futbolcular sakinleştirdi. UEFA, Sarı Kırmızılı kulübe ceza verebilir.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray


şampiyonlar ligi'nde borussia dortmund'a 4-1 yenilen galatasaray'da taraftarın yaktığı meşaleler kulübü zor duruma soktu.

yakılan ve zaman zaman sahaya atılan meşaleler nedeniyle oyun iki kez durdu ve stattan anons yapıldı.

52'inci dakikada hakem pavel kralovec, galatasaraylı futbolcuları yanına çağırarak onlardan taraftarlarını sakinleştirmelerini istedi.

selçuk ve melo'nun taraftarlarla konuşmasının ardından ortam biraz sakinleşti.

oyunun son anlarında hakem bir kez daha karşılaşmayı durdurdu. tribünde yanan meşalalerin söndürülmesinin ardından maç yeniden başladı.

alman polisi, maç sonunda da stat etrafında yoğun güvenlik önlemi aldı.

borussia dortmund teknik direktörü jurgen klopp, maç sonunda sky'a verdiği röportajda "bunlar çok kötü sahnelerdi. böyle olayların bizde daha önce olmadığını söyleyemem" dedi.

"bu olaylar gerçekten bizim mükemmel oyunumuzu gölgede bıraktı. bu kışkırtmaydı" diyen klopp, skorun galatasaray lehine 2-0 veya 3-0 olması durumunda bu olayların olmayacağını ifade etti.

galatasaraylı hamit altıntop da "üzücü bir olay. herkesi kendi vicdanıyla bırakıyorum" açıklamasını yaptı.

galatasaray, arsenal ile londra'da oynadığı maçta çıkan olaylar sebebiyle de uefa'dan 50 bin euro para cezası almıştı.

öldürmeye teşebbüsten inceleme başlatıldı

dortmund polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, işlenenen suçların ağırlığı sebebiyle galatasaray taraftarlarının bulunduğu bölümdeki kişilerin kimlik tespitinin yapıldığı belirtildi. polisin adam öldürmeye teşebbüs, mala ve kişiye zarar verme ile patlayıcı madde ve toplanma yasalarını ihlal etme suçlarından inceleme başlattığı, bazı kişilerin de gözaltına alındığı kaydedildi.

maç öncesinde friedensplatz meydanında yaklaşık bin misafir takımın taraftarının toplandığı ve ardından birlikte maçın oynanacağı stada yürüdüğü ifade edilen açıklamada, burada maytap ve meşaleler yakıldığı, iki polisin de yaralandığı açıklandı.

maç sırasında da misafir takım taraftarının bulunduğu bölümde bu eylemlerin sürdüğüne dikkati çekilen açıklamada, burada taraftarlar arasında kavgalar da yaşandığı belirtildi. açıklamada bu bölümden ayrıca koltukların ve meşalelerin evsahibi ekibin taraftarlarının ve diğer seyircilerin bulunduğu bölüme atıldığı, bundan dolayı maçın kısa süreliğine durduğu hatırlatıldı.

karşılaşma sonrasında ilk önce borussia dortmund taraftarının stattan çıkmasına izin verildiğine işaret edilen açıklamada, bunu fırsat bilen bazı ev sahibi taraftarların sarı kırmızılı taraftarların bulunduğu bölüme saldırmak istediği, ancak özel güvenlik ve polisin araya girmesiyle iki taraftar grubu arasında doğrudan yaşanacak kavganın engellendiği aktarıldı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;