Türkiye Süper Ligi

Galatasaray'dan liderliğe geri dönüş

Galatasaray ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçta, Kasımpaşa'yı deplasmanda 3-2 mağlup etti. Sarı kırmızılılar maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
Galatasaray ikinci yarının ilk 20 dakikasında üç gol buldu. [Fotoğraf: AA]

kasımpaşa recep tayyip erdoğan stadı'nda oynanan maçta kasımpaşa 16'da andre castro ve 43'te tunay torun'un golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

ikinci yarıda burak yılmaz'ın oyuna girmesi ve yasin öztekin'in etkili futboluyla toparlanan galatasaray 52'de selçuk inan, 55'te umut bulut ve 65'te burak yılmaz'ın golleriyle 3-2'lik üstünlüğü yakaladı.
 

25. hafta

karabük 0-1 konyaspor
balıkesir 4-1 eskişehir

cumartesi
erciyesspor 0-3 rizespor
mersin i.y. 0-1 gaziantepspor
sivasspor 4-1 bursaspor
kasımpaşa 2-3 galatasaray
pazar
başakşehir 3-1 gençlerbirliği
trabzonspor 2-0 akhisar bld.
fenerbahçe 1-0 beşiktaş

kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kırmızılılar, çok önemli bir galibiyet elde etti.

galatasaray'da yasin öztekin'in, kasımpaşa'da da adem büyük'ün birer şutu direkten döndü. 

iki maç aradan sonra kazanan galatasaray puanını 55'e yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

süper lig'de pazar günü 54 puanlı beşiktaş ile 50 puanı bulunan fenerbahçe, şükrü saracoğlu stadı'nda karşı karşıya gelecek.

son 9 lig maçında yalnızca 1 kez kazanabilen kasımpaşa, 5. kez yenilirken, 4 kez de berabere kaldı. lacivert beyazlılar 29 puanda kaldı. 

galatasaray gelecek hafta evinde, kardemir karabükspor ile karşılaşacak.

galatasaray'da sakatlığı nedeniyle oynaması şüpheli olan sabri sarıoğlu, ilk 11'de sahaya çıktı. sarı kırmızılı ekipte burak yılmaz, kasımpaşa müsabakasına yedekler arasında başladı. ikinci yarıda olcan adın'ın yerine oyuna giren burak yılmaz, takımının elde ettiği galibiyette önemli rol oynadı.

öte yandan, tedavisi devam eden semih kaya ise yine kadroya giremedi.

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, ligde son oynanan istanbul başakşehir karşılaşmasının kadrosunda iki değişiklik yaptı. istanbul başakşehir maçının 11'inde yer alan isimlerden koray günter ile bruma bu kez yedek soyunurken, yerlerine sarı kart cezasını dolduran hakan kadir balta ile alex telles görev yaptı.

geride kalan haftada 2-1 kaybedilen torku konyaspor maçının ardından teknik direktör şota arveladze'nin istifa etmesi sonrası kasımpaşa takımının başında hollandalı teknik adam jan wouters yer aldı.

kasımpaşa'da sakatlığı bulunan orhan şam, galatasaray maçına yetiştirilemedi. lacivert beyazlı ekibin kadrosunda yer alan veysel sarı, eski takımına karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

albayrak tribünde fenalaştı

galatasaray kulübü yönetim kurulu üyesi abdurrahim albayrak, maçın son anlarında tribünde fenalık geçirdi.

maçı izlediği esnada bir anda baygınlık geçiren albayrak'a ilk müdahaleyi kulüp doktoru yener ince yaparken, teknik direktör hamza hamzaoğlu da tribüne çıkarak sarı-kırmızılı yöneticinin durumuyla ilgilendi.

maçın bitimiyle birlikte albayrak, galatasaray futbol aş yöneticisi ali dürüst ve kulüp medya iletişim sorumlusu eray sözen'in yardımıyla tribünden inerek soyunma odalarının olduğu bölüme geçti. albayrak'ın yürümekte güçlük çektiği görüldü.

galatasaray idari menajeri cenk ergün, abdurrahim albayrak'ın maçta tansiyonunun düştüğünü belirterek, "ilk müdahalesi yapıldı. sağlık durumu iyi" dedi.

maçtan sonra kontrol amaçlı hastaneye gideceği açıklanan albayrak'ın, daha sonra evine gitmeye karar verdiği bildirildi.

hamzaoğlu: bu bir kırılma maçı olabilir

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, oyuna tutuk başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"kötü oyunumuza rağmen ilk yarıda yine de pozisyonlarımız vardı ama devre arasına 2-0 geride girdik. oyuncularımızla devre arasında, daha sakin olmamız gerektiğini, golü düşünmekten oyunu bıraktığımızı, bunun için de maçtan koptuğumuzu konuştuk. önce oyunu elimize almamız gerekiyordu bunun için de daha yakın oynamalıydık. ikinci yarı bunu uyguladık ve hemen skoru da bulduk. zor bir deplasmandı ve iyi bir mücadele oldu. maçta 2-0 geriye düştükten sonra kazanmak çok önemli. bu bir kırılma maçı olabilir."

olcan adın'ın ilk yarıda bekleneni veremediğini dile getiren hamzaoğlu, ikinci yarıda oraya umut'u kaydırıp, burak yılmaz'ı sahaya sürdüklerini anlatarak, "burak'a sahaya sürerek aslında risk de aldık. eğer lehimize bir skor oluşsa belki riske de etmeyecektik onu. şükürler olsun ki bir sakatlık olmadan bitirdi. şimdi önümüzde milli maç arası nedeniyle uzun bir zaman var" şeklinde konuştu.

eksik oyuncuları düşünmenin veya gündeme getirmenin kendilerine fayda getirmediğinin altını çizen hamzaoğlu, "eksikleri bir tarafa koyup, bir an önce iyileşmelerini beklerken, diğer oyunculardan en iyi verimi almaya çalışmamız gerekiyor. keşke tüm oyuncularımız iyi olsaydı. belki o zaman bazı maçları kazanabilirdik. hiçbir zaman cezalılardan ya da sakatlardan yakınmayacağız. bu şekilde hamit'i, olcan'ı, koray'ı, yasin'i kazandık. takım olarak olayı sahiplendik. herkes katkı yapmaya başladı" diye konuştu.

hamza hamzaoğlu, kasımpaşa galibiyeti sonrası yarınki fenerbahçe-beşiktaş derbisini rahat bir şekilde izleyeceklerini söyledi.

wouters: ikinci yarı goller peş peşe geldi

kasımpaşa'nın teknik sorumlusu jan wouters, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "ilk yarı çok iyi oynamıştık. belki skor 2-0 değil, 3-0 bile olabilirdi. çok pozisyona girdik" dedi.

ikinci yarıda oyun üstünlüğünü galatasaray'ın aldığını vurgulayan hollandalı teknik adam, "ikinci yarı bizim tempomuz düşerken, galatasaray'ın ise baskısı arttı. peş peşe goller geldi. yapabileceğimiz bir şey yoktu" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;