Galatasaray

Galatasaray'ın başkanı Yarsuvat

Galatasaray’da Ünal Aysal’dan boşalan başkanlık koltuğuna Duygun Yarsuvat seçildi. Yarsuvat, Alp Yalman’a 211 oy fark attı.

Konular: Spor, Futbol
Duygun Yarsuvat, Ünal Aysal'ın yerine başkanlık görevine geldi. [Fotoğraf: AA]

sarı kırmızılı kulübün 35’inci başkanını belirleyen seçim galatasaray lisesi’nde yapıldı.

toplam 3 bin 376 oyun kullanıldığı seçimde, duygun yarsuvat 1777, alp yalman ise 1566 oy aldı.

kulübün 8 bin 544 aktif üyesinden, kaydı açık ve aidatları yatırılmış 6 bin 814'üye bulunuyor. kulüp çalışanı olan üyelerin oy kullanamaması nedeniyle 6 bin 736 üye oy kullanabilme hakkına sahipti.

duygun yarsuvat’ın başkanlığa seçilmesiyle, yeni yönetim kurulu şu üyelerden oluştu:

(asil) hamdi yasaman, dursun aydın özbek, mehmet ipekdokuyan, abdurrahim albayrak, mehmet can topsakal, cem kınay, ismail sarıkaya, mete ikiz, ahmet tunç akan, ebru köksal.

(yedek) ceyda gürcan, h. murat atay, h. ural aküzüm, ali yüce, s. arda üçer.

yarsuvat: passoligim yok

seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir konuşma yapan duygun yarsuvat, “alp yalman kazansaydı ben ona yardımcı olacaktım. eminim şimdi de alp yalman bana yardımcı olacaktır” dedi.

yarsuvat, “biz kardeşliği, insana sevgiyi ortaya koymak için bir araya geldik. galatasaraylılar böyle bir yetiştirilme tarzına sahiptir. biz insancıl, hümanist düşünceye sahip insanlardan oluşuyoruz. ve toplumlar içinde de farkımız bu şekilde oluşuyor. biz entelektüel seviyemiz yüksek olduğu için değil, insanı sevdiğimiz, insana değer verdiğimiz için diğerlerinden farklıyız” diye konuştu.

daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yarsuvat, pazar günkü başakşehir maçına gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, "passoligim yok" dedi.

yarsuvat, katılımı nasıl bulduğu sorusuna ise “istanbul’da trafiğin bu kadar fazla olduğu bir günde bu katılım, üyelerimizin galatasaray’a sahip çıktığının göstergesidir” yanıtını verdi.

kulübün yeni başkanı, prandelli’nin görevde kalması yönündeki görüşünün değişmediğini ama futbolu idare edecek yöneticilerin raporu doğrultusunda bir karar vereceğini söyledi.

yarsuvat, galatasaray camiasının önemli isimlerinden ali dürüst’ün de futbol şubesinde yer alacağını açıklamıştı. ayrıca, sekiz ay sonra yeniden seçime gitmeyi planladıklarını söylemişti.

cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, galatasaray başkanlığına seçilmesinin ardından duygun yarsuvat'a bir tebrik telgrafı gönderdi. gençlik ve spor bakanı akif çağatay kılıç, tbmm başkanı cemil çiçek, beşiktaş kulübü ve galatasaray teknik direktörü cesare prandelli de yarsuvat için birer tebrik mesajı yayınladı.

galatasaray’ın yeni başkanı duygun yarsuvat 18 ağustos 1937 doğumlu. galatasaray lisesi ve istanbul üniversitesi hukuk fakültesi’nden mezun oldu.

1978’de profesör olan yarsuvat, 2004-2008 yılları arasında galatasaray üniversitesi’nde rektörlük yaptı. galatasaray kulübü divan kurulu'nun da 1998-2002 yılları arasında başkanlığını yürüttü.

türk ceza hukuku derneği’nin kurucu üyesi, uluslararası ceza hukuku derneği’nin ise yönetim kurulu üyesi olan yarsuvat, halen yeditepe üniversitesi hukuk fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders vermekte.

üç buçuk yıldır galatasaray’a başkanlık yapan ünal aysal, 18 eylül’de seçimli genel kurul kararı almıştı. aysal daha sonra seçimde başkan adayı olmayacağını açıklamıştı.

kaynak: al jazeera ve aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;