Bilim-Teknoloji

Galaxy S5 su geçirmeyecek

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy S5'in suya dayanıklı bir model olacak. Firmanın yayınladığı video bu konuda ipuçları içeriyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Samsung Galaxy S5 su geçirmeyecek

Galaxy'nin yeni modeli su geçirmeyecek

Samsung suya giriyor

Galaxy S5 su geçirmeyecek
akıllı telefon sektörünün önemli oyuncularından samsung, galaxy serisinin yeni modelini 24 şubat pazartesi günü barcelona'da düzenleyeceği özel bir etkinlikle tanıtacak. resmi bir açıklama yapılmasa da yeni modelin galaxy s5 olacağına kesin gözle bakılıyor.
 
her ne kadar ürün hakkında birçok spekülasyon yapılsa da firmanın yayınladığı kısa bir video cihazın olası özellikleri hakkında bilgi veriyor. 37 saniyelik yeni videoda çeşitli kelimelerle yeni telefonun özellikleri anlatılıyor. bunlar arasında family (aile), connect (bağlantı), wet (ıslak) ve focus (netlik) yer alıyor.

videoda yer alan bu ifadelerden özellikle wet yani ıslak akla telefonun özellikleri arasında su geçirmeme ya da suya dayanıklılık olduğu düşüncesini getiriyor. yine videoda bazı görüntülerin fotoğraf bazılarının ise ağır çekim (slow motion) video olması telefonun bu tip video kayıt fonksiyonu ile donatıldığı imajı veriyor.

su dayanıklılık moda oldu

son yıllarda bazı akıllı telefonlarda yeralan su geçirmeme özelliği 1-1.5 metre su altında kullanılabilme anlamına geliyor. samsung'un galaxy s4'ün active modeli de bu özelliğe sahip. sony'nin xperia z1 isimli bu tip bir modeli bulunuyor.

slow motion

önceleri sadece fotoğraf makinelerinde bulunan slow motion yani ağır çekim özelliği yüksek kare hızında video kayıt mantığına dayanıyor. saniyede 120, 300 ve hatta 600 kare kayıt edebilen kamerada bu görüntü saniyede 24 kare oynatıldığında ağır çekim etkisi oluşuyor. apple'ın iphone 5s modelinde bu özelliğin samsung s5 'te de olması bekleniyor.

işte samsung'un yeni galaxy modelinin özelliklerini anlatan video:



kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;