Euro 2016

Galler çeyrek finalde

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Galler, Kuzey İrlanda'yı 1-0 yenerek, Polonya'nın ardından çeyrek finale yükseldi.

Konular: Euro 2016, Futbol, Spor

orta saha mücadelesiyle başlayan karşılaşmada ilk tehlikeli atak kuzey irlanda'dan geldi. 10. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan dallas'ın köşeye giden şutunda galler kalecisi hennessey topu çeldi.

galler, topa daha fazla sahip olmasına rağmen gollük ataklar yine kuzey irlanda'dan geldi. 23. dakikada ward'ın yaklaşık 25 metreden sert şutunda kaleci hennessey son anda müdahale ederek topu kornere gönderdi. 

kalan dakikalarda iki takım da pozisyon üretmekte zorlanırken, ilk yarı golsüz sonuçlandı.

ikinci yarıya daha etkili başlayan galler'de 53. dakikada müsait durumda ceza sahasında topla buluşan vokes, iyi vuramadığı meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti. beş dakika sonrasında ise bale'in köşeye giden serbest vuruşunda, kuzey irlanda kalecisi mcgovern gole izin vermedi.

ataklarını sıklaştıran galler'de 75. dakikada topu sol kanattan taşıyan bale'in ceza sahasına doğru yerden sert ortasına ters bir vuruş yapan kuzey irlandalı savunmacı mcauley, meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi: 1-0

maçın kalan kısmında iyi savunma yaparak rakibine gol şansı vermeyen galler, tarihinde ilk kez katıldığı turnuvada kuzey irlanda'yı 1-0 yenerek çeyrek finale kaldı. 

polonya, isviçre'yi penaltılarda yenerek çeyrek finale ilk çıkan takım oldu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;