Afrika

Gana'da patlama: 150 ölü

Afrika ülkesi Gana'nın başkenti Akra'da bir benzin istasyonundaki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 150'ye yükseldi. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Konular: Afrika
Patlamanın ardından 10'dan fazla kişi hastaneye kaldırıldı. [Fotoğraf: twitter/Izraella]

afrika ülkesi gana’nın başkenti akra’da bir benzin istasyonunda meydana gelen patlamada 150 kişi hayatını kaybetti. patlama sonrası itfaiye ekipleri ilk tespitlere göre 78 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

yetkililer, ölenlerin aniden bastıran aşırı yağmur nedeniyle benzin istasyonuna sığınanlar olduğunu açıkladı. patlamanın şiddetiyle çevredeki araçlar da parçalandı.

aşırı yağış kaynaklı bir kaza nedeniyle gerçekleştiği sanılan patlamanın ardından, çok sayıda kişi de hastaneye kaldırıldı.

gana devlet başkanı john mahama, yaptığı açıklamada, başkent akra'da yaşanan felaketin ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

her sene yağış mevsiminde sele teslim olan akra'yı bu kez de nii lartey kasırgası vurdu. yolları kaplayan sel nedeniyle pek çok ganalı mahsur kaldı. 

Akra'da sel yolları doldurdu. [Fotoğraf: Joynews]

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;