Tunus Devrimi

Gannuşi: Nahda daha güçlü dönecek

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Nahda Hareketi’nin 2015’te yapılacak seçimlerde eskisinden daha güçlü bir şekilde iktidara döneceğini iddia etti.

Gannuşi, Nahda'nın önümüzdeki seçimlerde daha güçlü bir dönüş yapacağını söyledi. [AFP]

gannuşi tunus’un güneyindeki safakes kentinde nahda hareketi yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, “bizim hükümetten çekildiğimiz doğrudur. ancak bizim kendimize güvenimiz tamdır ve eskisinden daha güçlü bir şekilde döneceğiz inşallah” dedi.

hükümetten çekilmekten ve seçimlere girmekten korkmadıklarını söyleyen gannuşi, "her şeye rağmen önemli olan aziz tunus’un kurtarılmasıdır” diye konuştu.

gannuşi'ye nahda, ülkenin kurutuluşu için hükümetten çekildi: "böylece hem kamu yararı için hem de ülkenin iç ve dış saygınlığını korumak için kendisini feda etmiştir.”

2013’te yaşanan krizle ilgili “az kalsın ev hepimizin başına yıkılacaktı” diyen gannuşi, ülkenin istikrarı için tüm siyasi taraflarla işbirliği yapabileceklerini belirterek “nahda hareketi, tunus’ta hiçbir parti veya koalisyonla çatışma içinde değildir” dedi.

tunus, 2013 yılında önce muhalif demokrat yurtseverler partisi genel sekreteri şükrü belid, ardından da 25 temmuz’da bir başka muhalif siyasetçi muhammed ibrahimi’ye düzenlenen suikastlarla siyasi krizin eşiğine gelmişti. muhalefet ile iktidardaki nahda hareketi arasında yaşanan anlaşmalarla sorun aşılmıştı.

hükümetten çekilen nahda hareketi, mehdi cuma başkanlığında kurulan dörtlü teknokrat hükümetin bir parçası olarak devam ediyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;