2022 Dünya Kupası

Garcia’nın raporu açıklanacak

FIFA’dan yapılan açıklamada, 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliği süreciyle ilgili raporun “uygun” bir şekilde paylaşılacağı ifade edildi.

Konular: Spor, Futbol
2018 Dünya Kupası Rusya'da, 2022 ise Katar'da düzenlenecek. [Fotoğraf: AFP]

fifa, katar ve rusya'nın dünya kupasına ev sahipliği için adaylık sürecini soruşturan michael garcia'nın 430 sayfalık raporunun bir bölümünü oy birliğiyle yayımlama kararı aldı.

fas'ın marakeş kentinde düzenlenen fifa icra kurulu toplantısında konuşan başkan sepp blatter, 2018 ve 2022 dünya kupası'nı düzenleyecek rusya ve katar'ın adaylık sürecinde yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine açılan soruşturma kapsamında, garcia'nın hazırladığı raporun bir bölümünün, kişilerle ilgili devam eden sürecin tamamlanmasının ardından yayımlanacağını bildirdi.

blatter, yayımlanmasına oy birliğiyle karar verilen raporun, kamuoyuyla ne zaman paylaşılacağına dair net bir tarih vermedi.

başkan blatter, katar ve rusya'nın ev sahipliklerinin oylanması konusunun yeniden ele alınmayacağını belirterek, "icra komitesi'nin, 2018 ve 2022 dünya kupalarına ilişkin kararının iptali için hiçbir yasal gerekçe yok" değerlendirmesini yaptı.

toplantıda, fifa etik kurulu soruşturma komisyonu başkanlığı görevinden istifa eden garcia'nın yerine, geçici olarak cornel borbely atandı.

garcia, fifa dünya kupası'nı düzenleyecek rusya ve katar'ın adaylık sürecinde yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine açılan soruşturma kapsamında 430 sayfalık bir rapor hazırlamıştı.

fifa etik komitesi adına hazırlanan raporu değerlendiren alman hakim hans-joachim eckert, ülkelerin ev sahipliği sürecinde ihmalinin bulunmadığı, kurallar ve yönetmeliklerin ihlal edilmediği gerekçesiyle soruşturmanın kapatıldığını açıklamıştı.

bu açıklamaların ardından michael garcia, kendi raporunu ele alan eckert'ın hazırladığı 42 sayfalık değerlendirmedeki somut bilgilerin yetersiz, verilerin hatalı olduğunu savunmuş ve rapor fifa disiplin komitesi tarafından yeniden değerlendirilmişti.

komitenin önceki kararını değiştirmeyerek soruşturmayı kapatmasının ardından garcia, fifa etik kurulu soruşturma komisyonu başkanlığı görevinden istifa etmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;