Kürt sorunu

Gaziantep saldırısına beş tutuklu daha

Bombalı saldırıda beş kişinin daha cezaevine gönderilmesiyle tutuklu sayısı yedi oldu. Ölü sayısı ise 10'a çıktı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

67 kişi yaralandı

'PKK'nın işi'

Örgüt yalanlamıştı

Saldırı, Şehitkamil İlçesi'ndeki karakolun önündeki bir araçta bulunan zaman ayarlı bombanın patlamasıyla gerçekleşmişti. [AA]

türkiye'nin güneyinde suriye sınırındaki gaziantep'te 20 ağustos'ta düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. olayla ilgili olarak gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen beş kişi daha tutuklandı. 

daha önce de bomba yüklü aracı taşıyan çekicinin sürücüsü ile bir okulda müdür yardımcılığı yaptığı öğrenilen bir şüpheli daha tutuklanmıştı. böylelikle toplam tutuklu sayısı yediye çıktı.

öte yandan saldırıda yaralanan bir kişinin daha tedavi gördüğü gaziantep üniversitesi hastanesi'nde hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 10'a yükseldi. 

zaman ayarlı bomba

saldırı, şehitkamil ilçesi'ndeki karşıyaka polis merkezi önünde duran bomba yüklü araçtaki zaman ayarlı bombanın patlamasıyla gerçekleşmişti. saldırıda kullanılan otomobilin dört ay önce sakarya'nın geyve ilçesi'nden çalındığı ve patlamadan dört dakika önce çekici ile olay yerine indirildiği tespit edilmişti.

gaziantep valisi erdal ata, cuma günü kameraların karşısına geçmiş ve saldırıyı gerçekleştiren murat filiz'in fotoğrafını medyayla paylaşmıştı. 'firaz' kod adlı filiz, pkk'lılara ait fotoğraf albümünden diğer şüpheliler tarafından teşhis edilmişti. 

resmi açıklamaya göre, saldırgan 2006 yılında demokratik toplum partisi gençlik örgütünde çalıştı ve ardından pkk'nın amanoslar bölgesi osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösterdiğine işaret etmişti. 

pkk örgütü, saldırının ardından yaptığı açıklamada, olayla ilgilerinin olmadığını bildirmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;