Kültür-Sanat

Gaziantep'te Ahmet Ümit odası

Daha önce İstanbul ve İzmir'de iki farklı otelde adına oda açılan yazar Ahmet Ümit için memleketi Gaziantep'te, içinde eşyalarının olduğu bir odanın açılışı gerçekleştirildi.

Konular: Kültür-Sanat
Ahmet Ümit'in adına açılan odada özel eşyaları ve arşiv fotoğrafları yer alıyor. [Fotoğraf: Bedia Ceylan Güzelce - Al Jazeera]

[[Fotoğraf: Bedia Ceylan Güzelce - Al Jazeera]]
türkiye'nin en çok okunan yazarlarından, romanları yirminin üzerinde yabancı dile tercüme edilen ahmet ümit, 26-28 eylül tarihleri arasında memleketi gaziantep'teydi. aralarında zeugma film festivali, kitap günleri gibi gaziantep'teki birçok etkinliğin önderliğini yapan yazar ahmet ümit son olarak yeme-içme festivali'nin genel koordinatörlüğünü üstlendi.

26-28 eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen uluslararası gaziantep yeme-içme festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerde, şirehan oteli içerisinde yazar ahmet ümit adına açılan odada, özel eşyaları ve arşivinden fotoğraflar yer alıyor. ahmet ümit'in annesinin evinden, gaziantep'te yaşayan aile yakınlarından ve bizzat kendi arşivinden seçilen fotoğrafların yanı sıra daktilosu, el yazması metinleri, kalemleri gibi birçok özel eşyası bulunuyor. odanın açılışı sırasında bir konuşma yapan ahmet ümit, 'daha önce iki farklı şehirde, böyle iki oda açıldı ancak buradaki benim için gerçekten çok değerli çünkü ben buralarda, bu sokaklarda büyüdüm' dedi.

[[Fotoğraf: Bedia Ceylan Güzelce - Al Jazeera]]
dileyenlerin gelip kalabileceği otel odasında ahmet ümit'in 1966 yılında çocukken denizi gördüğü ilk anın fotoğrafı, gaziantep atatürk lisesi'nden 1976 yılında çekilmiş öğrencilik fotoğrafı ile kitaplarının yerli ve yabancı baskılarının bulunduğu bir camekân yer alıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;