Gazze

Gazze'de acılara sinema molası

2014'teki İsrail bombardımanının ardından hâlâ yaralarını sarmaya çalışan Gazze'de yıllar sonra bir ilk yaşandı. İkinci Karama İnsan Hakları Film Festivali düzenlendi. Yıkıntılar arasında festival için özel kırmızı halı da serildi.

Konular: Gazze

israil ablukası altındaki gazze'de karama insan hakları film festivali'nin ikincisi düzenlendi. 

gazzeliler yıkıntılar arasına özel olarak serilen kırmızı halıdan yürüdü, film gösterimlerine katıldı. 

al jazeera'nin gazze muhabiri mohammed jamjoom, festivalin gazzelilere biraz olsun nefes aldırdığını anlatırken, "festival, hiçbir sinemanın bulunmadığı gazze'de insanlara sinema aracılığıyla bulundukları gerçeklikten biraz olsun uzaklaşma imkanı tanıdı" dedi. 

festivalin ana teması ise "nefes almak istiyoruz" olarak belirlendi. 

insan hakları festivali'nde 70 film  gösteriliyor. hepsi ücretsiz. aralarında kısa filmler ve belgeseller de bulunuyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;