İsrail - Filistin sorunu

Gazze'de çocuklar hedef oldu

İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda şimdiye kadar hayatını kaydeden 87 kişiden 23'ü çocuk.

 

israil’in gazze’ye saldırılarının başlamasından beri ölenlerin sayısı 87. filistin sağlık bakanlığı sözcüsü eşref kudra ölenlerin 23'ünün çocuk olduğunu söyledi.

537 kişinin yaralandığı saldırılarda 65 ev tamamen yıkıldı.

filistinli genç diri diri yakılmıştı 

filistin’de gerilim haziran ayında kaçırılan üç yahudi yerleşimcinin cesedinin bulunması ve ardından 16 yaşındaki bir filistinli gencin öldürülmesi sonrasında yeniden tırmanmaya başlamıştı.

16 yaşındaki genç vücudunun tamamı yanmış halde bulunmuştu. filistinliler, filistinli muhammed ebu hudayr'ın bir 'intikam cinayetiyle' öldürüldüğünü belirtiyor.

ebu hudayr'ın ölümü üzerine başlayan protestolara israil polisi sert müdahale etmiş, ayrıca muhammed'in kuzeni tarık ebu hudayr'ın israil polisin tarafından dövüldüğünü gösteren görüntüler medyaya yansımıştı.

direnişin sembolü çocuklar

filistin'de israil işgaline karşı protesto gösterilerinde sık sık çocuklar ön plana çıkıyor. 

israil aralarında çocukların da bulunduğu göstericilere karşı gerçek mermi de kullanıyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;