Gazze

Gazze'de Hamas üyesinin aracına saldırı

Gazze'de Hamas'in yetkililerinden birine ait bir araç bombalı saldırıya uğradı. Park halindeki aracın infilak etmesi sonucu ölen ya da yaralanan olmadı.

Konular: Gazze, Filistin, Ortadoğu
Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

gazze’de güvenlik kaynakları, hamas yetkilisine ait bir araç patlatıldığını söyledi. infilak eden bomba nedeni ile şeyh sami hams’e ait araç ateş aldı ve kullanılamaz hale geldi.

olay gazze kentinin güneyinde yer alan nuseyrat kampında gerçekleşti.

aracın park halindeyken meydana gelen patlamada kimse yaralanmadı. polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

saldırıdan sonra olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

gazze’de benzer bir olay geçtiğimiz haftalarda da yaşanmıştı. 20 ocak’ta hamas’a bağlı bir polis şefine ait araç bomba saldırının hedefi olmuştu.

eylem filistin’de siyasi tansiyonun yükseldiği bir dönemde meydana geldi. filistin'de birlik hükümeti oluşturan hamas ve fetih arasında sorunlar tam olarak çözülebilmiş değil. 

ayrıca analistlere göre, israil’in gazze’ye yönelik son saldırılarından sonra hamas bölgede hâkimiyet büyük ölçüde kaybetti.

israil gazze'de 2 binden fazla kişi öldürmüştü

israil, yıllardır kuşatma altında tuttuğu ve defalarca vurduğu gazze'ye son olarak 7 temmuz'da saldırıya başlamış, 26 ağustos'ta varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

israil'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetti. 11 binden fazla kişi yaralandı. saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina hasar gördü. saldırılarda atılan bazı patlayıcıların daha sonra infilak etmesi sonucu da yaşamını yitirenler olmuştu.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;