Gazze

Gazze'de "maaş" krizi çözülemiyor

Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde çalışan temizlik işçileri, aylardır maaşlarını alamadı. Durumu tepki gösteren temizlik işçileri hükümet binasının önünde gösteri düzenledi.

Konular: Ortadoğu, Gazze
Sağlık çalışanları ellerindeki pankartlarla hükümet binasının önüne yürüdü. [Fotoğraf: AA]

filistin işçi sendikaları birliği'nin çağrısı üzerine, gazze'deki hükümet binası önünde toplanan eylemciler, "maaşların gecikmesi sorununun çözümü için ilgili tüm taraflara müdahil olun" çağrısında bulundu. 

filistin işçi sendikaları birliği temsilcisi cemal cerad, yaptığı konuşmada, filistin devlet başkanı mahmud abbas'tan maaş krizini en kısa sürede çözmesini istedi.

cerad, "gazze'deki işçi ve memurlar büyük ekonomik sıkıntı içindeler" dedi.

gazze'deki hastanelerde çalışan temizlik işçilerinin temsilcisi ahmed hindi ise sağlık bakanlığı'nın "maaşların ödeneceği" vaadi üzerine geçen ay son verdikleri greve yeniden başlayabileceklerini söyledi.

sorun bir türlü çözülemedi

17 aralık'ta gazze'deki bazı sivil toplum örgütleri sağlık çalışanlarının maaşlarının düzenli ödenmesi talebiyle eylem düzenlemişti.

gazze ve filistin'de birlik hükümetinin kurulmasından önceki hamas yönetiminin sağlık bakanı ve başbakanlık danışmanı basim naim de, hamas çalışanlarının aylardır maaşlarını alamadığını ve yakın zamanda sorun çözülmezse sokaklara çıkacaklarını söylemişti.

42 bin çalışan maaş alamıyor

gazze'de 42 binden fazla hamas çalışanı altı aydan daha uzun süredir maaşlarını alamıyor.

birçok kişi hamas ve fetih arasında haziran ayında varılan ve birlik hükümetinin kurulmasını öngören anlaşmanın ardından maaşların ödenmesi hususunda durumun değişmesini bekliyordu.

yeni hükümetin hamas çalışanlarına milyonlarca dolar maaş ödemesi bekleniyordu ancak filistin yönetimi henüz bu beklentiyi karşılamadı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;