Gazze

Gazze'de "Mısır" protestosu

Mısır'da, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın "terör örgütleri listesine" alınma kararı, Gazze Şeridi'nde protesto edildi.

Konular: Ortadoğu, Mısır
Han Yunus'ta toplanan göstericiler, karara itiraz eden sloganlar atarak, Kassam Tugayları'nın Başkomutanı Muhammed ed-Dayf'ın evine yürüdü. [Fotoğraf-AA]

hamas'ın çağrısı üzerine gazze şeridi'nin güneyindeki han yunus kentinde toplanan göstericiler, karara itiraz eden sloganlar atarak, kassam tugayları'nın başkomutanı muhammed ed-dayf'ın evine yürüdü. 

eylemde konuşan hamas yöneticilerinden salah berdevil, "biz buraya kendimizi savunmak için değil, bu kararı tanımadığımızı teyid etmek için geldik" dedi.

hamas'ın, mısır'ın içişlerine müdahalesinin söz konusu olmadığını vurgulayan berdevil, hamas'ın, arap ülkelerinde yaşanan sorunların içine çekilmek ve direnişin günah keçisi yapılmak istendiğini savunarak, bu türden çabaların başarısızlıkla sonuçlanacağını dile getirdi.

 mısır'da, "izzeddin kassam tugayları'nın terör örgütü kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması" yönünde açılan davaya bakan acil işler mahkemesi, söz konusu silahlı grubun "terör örgütleri listesine alınmasına ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanmasına" karar vermişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;