İsrail - Filistin sorunu

Gazze’nin 'kanlı pazar'ı

İsrail ordusunun 72’si Şecaiyye katliamında olmak üzere, bugün Gazze’nin farklı bölgelere gerçekleştirdiği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 109 kişi öldü. Saldırıların başından beri ölenlerin sayısı ise 452’ye yükseldi.

8 Temmuz'da başlayan İsrail saldırılarında şimdiye kadar ölen Filistinlilerin sayısı 400'ü, yaralı sayısı ise 3 bini geçti. [Fotoğraf: Reuters]

pazar günü bölge genelindeki saldırılarla ölenlerin sayısı 109'a çıktı ve bu israil'in saldırılarına başladığı tarihten bu yana en kanlı gün oldu. 

son saldırılarla hayatını kaybedenlerin sayısı 462'ye, yaralananların sayısı ise 3 bin 25'e yükseldi.

filistin kaynaklarına göre hayatını kaybedenlerden 112'si çocuk, 41'i de kadın. 

israil, gazze'nin şecaiyye bölgesinde cesetlerin toplanması için varılan iki saatlik ateşkesin süresinin dolmasını beklemeden saldırılarına yeniden başladı.

kızılhaç, israil'in gazze'nin şecaiyye bölgesinde 72 sivili hava saldırısıyla öldürmesi sonucu bölgedeki cesetlerin toplanması ve yaralıların hastanelere ulaştırılması için üç saat sürecek ateşkes teklifinde bulunmuştu.

hamas, kızılhaç'ın önerisini kabul etmişti. israil ise şecaiyye'deki cesetlere ulaşılması için sunulan ateşkes önerisini iki saatlik süre için kabul ettiğini açıkladı.

yerel saatle 13.30 ile 15.30 arasında uygulanması planlanan ateşkesin süresi dolmadan israil, şecaiyye'yi yeniden bombalamaya başladı.

hamas'ı ateşkesi ihlal etmek suçlayan israil bölgeye yeniden top atışında bulundu ve havadan bombalamayı sürdürdü. 

ambulansların girmesine izin verilmedi 

filistin sağlık bakanlığı sözcüsü eşref kudra, israil'in şecaiyye bölgesini kapalı askeri bölge olarak ilan ettiğini ve bölgeye ambulansların girişine izin verilmediğini söylemişti.

kudra, şecaiyye sokaklarında ulaşılamayan onlarca ceset olduğunu belirtti.

israil savaş uçakları şecaiyye'de saldırılardan kaçan sivilleri bombalamış, çoğu çocuk en az 72 kişiyi öldürmüştü. saldırılarda ayrıca 400'den fazla filistinli de yaralandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;