Kültür-Sanat

Gelişigüzelin metodları

Bu yıl Venedik Bienali bünyesindeki 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde ilk kez yer alan Türkiye pavyonunda İstanbul 'gelişigüzel' yönleriyle anlatılıyor.

Konular: Kültür-Sanat
Sergide metalden yatay ve dikey topografya çalışmaları bulunuyor.

mimar alper derinboğaz'ın venedik bienali 14. uluslararası mimarlık sergisi'nde yer alan türkiye pavyonu için hazırladığı serginin adı, istanbul'un ruh halini anlatıyor: 'gelişigüzelin metodları.' istanbul'un gelişimini farklı haritalardan hazırladığı beş rölyefle yorumlayan mimar derinboğaz, kentin dokusuna dair bugün ve yarını okuyor.

23 kasım'a kadar devam edecek olan mimarlık sergisi, iksv (istanbul kültür sanat vakfı) katkılarının yanı sıra, mimar murat tabanlıoğlu'nun küratörlüğü ve pelin derviş'in proje koordinatörlüğünde devam ediyor. bu kapsamda yer alan 'gelişigüzelin metodları' sergisi, alper derinboğaz'ın deyimiyle, 'istanbul’un katmanlaşmasını taksim’den levent’e uzanan sırtın yamaçları boyunca toplumsal ve fiziki eşikler, ekonomik gelişmeler ve hafızanın izleri üzerinden okumak için yeni bir yöntem sunuyor ve istanbul’un kentselleşme macerasının evrimsel karakterinin kodlarını çözmek için cesur bir girişim sergiliyor.'

kent merkezinin karaköy'den büyükdere'ye taşınması, kentin gelişimi ile topografyasının değişimi, yedi tepenin inşa süreci ile günümüz plazalarının inşa sürecinin paralellikleri üzerinde duran sergi, coğrafya ve demokrasi üzerine de sorular soruyor.

kaynak: al jazeera

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;