Haber

Gençlik Platformu finalistleri belli oldu

8. Al Jazeera Forum'unun organizasyonlarından biri olan Gençlik Platformu'nun finalistleri belli oldu. Nihai sonuçlar 21 Nisan'da açıklanacak.

8. al jazeera forumu kapsamında düzenlenecek 'gençlik platformu' girişiminin seçim komitesi, geçtiğimiz hafta çalışmalarını tamamladı. komite başkanı kamal qsiyer, ön sonuçların ardından 21 nisan 2014 pazartesi günü nihai sonuçların açıklanacağını söyledi.

kazananları tebrik eden qsiyer, tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak, isim listesinin herhangi bir sıralamaya dayalı olmadığını vurguladı. komite başkanı, katılımcılardan ilerideki potansiyel fırsatlar için al jazeera araştırma merkezi ile irtibat halinde kalmalarını da istedi.

komiteye dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda genç önerileriyle başvuruda bulundu. gençlik platformu'na sunacakları öneriler sayesinde, gençlere forum kapsamında arap dünyasının değişen sosyo-politik ortamına dair görüşlerini ifade edebilecekleri bir alan yaratılması amaçlanıyor. 27 şubat 2014'te başlayan başvuru toplama süreci, 31 mart 2014'te sona ererken, komiteye 71 ülkeden 828 katılımcı vasıtasıyla toplam 448 öneri sunuldu. qsiyer, katılımcıların 641'inin erkek, 187'sinin kadın olduğunu belirtti.       

al jazeera araştırma merkezi tarafından düzenlenen 8. al jazeera forumu, 26-28 mayıs 2014 tarihlerinde doha'daki st. regis oteli'nde gerçekleşecek.

finale kalan 20 başvurunun ayrıntılı listesi şöyle:

al jazeera medya ağı'nın orta doğu'daki araştırma kolu olarak 2006 yılında kurulan al jazeera araştırma merkezi, karar mercilerine, diplomatlara, akademisyenlere ve sıradan vatandaşlara, özellikle orta doğu ve kuzey afrika ile ilgili güvenilir bilgi ve analizler sunan, toplumlar arası diyaloğu öne çıkarıp karşılıklı anlayış köprüleri kurarak paylaşımı arttıran, dünya standartlarında bir düşünce kuruluşudur.

ingilizce duyuru için lütfen tıklayınız.

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;