Fenerbahçe

'Gerekirse hakem odasını da basarım'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın derbi öncesi açıklamalarda bulunmasına tepki gösterdi. Yıldırım, maç öncesi hakemlerin etkilenmemesi gerektiğini söyledi.

Aziz Yıldırım Şubat 1998'den bu yana Fenerbahçe'ye başkanlık yapıyor. [Fotoğraf: AA]

fenerbahçe tv'ye açıklamalarda bulunan yıldırım, 'fenerbahçe'nin hakkı yeniyorsa, gerekirse hakem odasını da basarım. bunu daha önce diğer kulüpler de yaptı' dedi.

gençlerbirliği maçının devre arasında soyunma odasına indiği ve hakemlere de baskı yaptığı iddia edilen yıldırım, bu konuda şunları söyledi:

"benim hakem odası bastığımı söylüyorlar. be  hakemi devre arasında koridorda gördüm. rakip, kadlec'in ayağına basmış, göz göre göre buna kart vermiyor. ben de kendisine yanlış yaptığını söyledim. hakem odası basmadım. ama eğer fenerbahçe'nin hakları yenirse basarım da. bunu da herkes bilsin."

yıldırım, hakemlerin her takımın lehine ve aleyhine yanlış kararlar verdiğini belirtip "bu sezon beşiktaş lehine yapılan hatalar da ortada. bunları hepimiz gördük. hakemler formsuz, temel mesele bu. maçtan önce konuşup hakemler etkilenmemeli. galatasaray maçı öncesinde başkanı çıktı konuştu, şimdi de beşiktaş başkanı çıkıp konuşuyor. o zaman biz de mi maç öncesi çıkıp konuşalım? nasıl olacak bu iş! ben hiç değilse, hakemin yönettiği maç ile ilgili konuşuyorum. süleyman seba'yı önder kabul ediyorlarsa ondan ders alsınlar. geçtiğimiz sezonlardaki hatalara bakarsak, hakemlerin bir tanesi sahaya çıkamaz" dedi.

aziz yıldırım, beşiktaş başkanı fikret orman'ın "ben diğer başkanlar gibi soyunma odasına inmem" sözlerine, "gücün yetiyorsa sen de soyunma odasına in" yanıtını verdi.

beşiktaş kulübü'nün devamlı fenerbahçe'nin arkasına saklandığını iddia eden yıldırım şunları söyledi:

"bu şike olayı mesela, 2011'den beri şike ile uğraşıyoruz. şike yapmadık diyoruz. bir kanun yapıldı, düşünmenin bile suç sayıldığı. bu dava bilinçli yapılmıştır, bunu söylüyoruz. beşiktaş bir gün şike yapmadığını söyledi mi? 'biz fenerbahçe'nin yanında kenar süsü olarak varız' diyorlar. seni kupadan yargılıyorlar, ligden yargılamıyorlar. federasyona götürüp kupayı iade ettiniz. siz şike yaptınız mı? yapmadınız mı kardeşim? bir konuşun bilelim şunu. sanki 3 temmuz yalnızca aziz yıldırım için yapılmış, herkes tertemiz, bir tek biz suç işlemişiz. çıkın diyin ki 'biz şike yapmadık'. ondan sonra ben çıkıp bir şeyler daha söyleyeceğim. biz hangi yöne gidersek onlar da o yöne gidecek."

fenerbahçe'nin ligin ilk yarısını yedi-sekiz puanlık farkla lider bitireceğini iddia eden aziz yıldırım, "galatasaray'ın hiçbir gücü yok. onları daha da kötü günler bekliyor. beşiktaş'ın arkasında ise destek yok bu nedenle arkası boş" diye konuştu.

kaynak: al jazeera ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;