Türkiye-İran ilişkileri

Gerilim sonrası Türkiye ve İran'ın ilk teması

Türkiye ve İran arasındaki gerilimin ardından bu iki ülke arasında ilk temas gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan’da İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı’nı kabul etti.

[Fotoğraf: DHA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, türkmenistan’ın tarafsızlığının 20. yılı kutlamaları için bulunduğu bu ülkede, kaldığı otelde iran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı ishak cihangiri’yi kabul etti. görüşme, irak ve suriye konusunda iran ile türkiye arasında devam eden gerilimin ardından gerçekleşen ilk temas ve 20 dakika sürdü.

erdoğan, 'tarafsızlık konferansı'nın ardından her ülkeden birer sanatçının yer aldığı konsere katıldı. türkiye'den sanatçı sevcan orhan'ın sahne aldığı konserde orhan "türkmen gelini" adlı türküyü söyledi. orhan'ın bu jesti dinleyiciler tarafından yoğun alkış aldı.

cumhurbaşkanı sonrasında ise, türkmenistan devlet başkanı gurbanguli berdimuhamedov'la bir araya geldi. oğuzhan sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü.

erdoğan, özel uçak "tur" ile tsi 18.40'ta türkmenistan'dan ayrıldı , aşkabat havalimanı'ndan bakanlar kurulu başkan yardımcısı esenmurat arazgeldiyev, türkiye'nin aşkabat büyükelçisi mustafa kapucu ile diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

heyette yer alan ekonomi bakanı mustafa elitaş, enerji ve tabii kaynaklar bakanı berat albayrak ve milli eğitim bakanı nabi avcı da aynı uçakla istanbul'a gitti.

kaynak: aa, dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;