Premier League

Gerrard son kez Anfield'da

Liverpool'un sembol isimlerinden takım kaptanı Steven Gerrard'ın, Anfield Road Stadı'ndaki son maçının bilet fiyatları el yakıyor.

Konular: Spor, Futbol
Gerrard, gelecek sezon ABD'de oynayacak. [Reuters]

altyapısına 9 yaşında girdiği liverpool'un 25 yıldır formasını giyen ve sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan 34 yaşındaki gerrard, bu hafta anfiled road stadı'nda son kez sahaya çıkacak. "kırmızılar"ın crystal palace ile oynayacağı maçın 200 sterlinden (835 lira) başlayan bilet fiyatları, bin 324 sterline (5 bin 530 lira) kadar çıkıyor.

kariyerine abd futbol ligi takımlarından la galaxy'de devam edecek kaptan gerrard için maç öncesinde bir tören düzenlenmesi bekleniyor. liverpool, rakibini mağlup etmesi halinde gelecek sezon uefa avrupa ligi'ne katılmayı garantileyecek.

adı liverpool ile özdeşleşen gerrard, takımıyla çok sayıda başarıya imza atarken, sadece lig şampiyonluğu sevinci yaşayamadı.

istanbul'daki atatürk olimpiyat stadı'nda liverpool ile italyan ekibi milan arasında 2005 yılında oynanan uefa şampiyonlar ligi final maçında forma giyen gerrard, 3-0 geriye düştükleri mücadelede takımı adına 54. dakikada ilk golü atan isim olmuştu. milan karşısında durumu 3-3'e getiren ve rakibine penaltı atışlarında üstünlük sağlayan liverpool, kupayı müzesine götürmüştü.

liverpool'daki ilk resmi maçına 1998 yılında çıkan gerrard, bugüne kadar 706 maçta forma giydi ve 183 kez rakip fileleri havalandırdı. 34 yaşındaki futbolcu, liverpool ile 1 şampiyonlar ligi, 1 uefa kupası, 2 uefa süper kupa, 2 federasyon kupası, 3 kez de ingiltere lig kupası şampiyonluğu yaşadı.

brezilya'da düzenlenen 2014 fifa dünya kupası'ndan sonra ingiltere milli takımı'nı bıraktığını açıklayan gerrard, 114 kez giydiği milli takım formasıyla 21 gol attı.

profesyonel futbolcular birliği tarafından 8 kez "yılın futbolcusu" seçilen gerrard, 6 kez de premier lig'de "ayın futbolcusu" ödülünü aldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;