Futbol

Ginola'dan çelişkili açıklamalar

Beş futbol federasyonundan destek bulmayı henüz başaramayan eski Fransız milli futbolcu David Ginola, FIFA başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı, ardından açıklamayı geri çekti.

Konular: Spor
Ginola, FIFA Başkanı seçilmesinin zor olduğunu kabul etmişti. [Fotoğraf: Getty Images]

ginola, internet sitesinden yaptığı açıklamada, toplanan bağışların iade edileceğini belirtti ve "mücadele bitmedi. futbolun hâlâ değişmesi gerek. futbolda değişim için sesinizi çıkarmaya devam etmenizi istiyorum. birlikte haykırırsak sesimiz duyulacaktır" ifadelerini kullandı.

fifa başkanlığı adaylığının resmiyet kazanması için, beş futbol federasyonunun imzası gerekiyor. henüz ginola'yı destekleyeceğini açıklayan beş futbol federasyonu çıkmadı.

ginola, internet sitesinden yayınladığı bu açıklamaların ardından bu kez twitter adresinden yeni bir açıklama yaptı. henüz pes etmediğini söyleyen eski fransız yıldız futbolcu, başvuruları geçerlilik kazanan isimlerin 8 şubat'ta açıklanacağını hatırlattı.

bu açıklamanın ardından, ginola'nın internet sitesindeki eski açıklama kaldırıldı ve sadece bağışların iade edileceği bilgisi kaldı.

fransa'da psg, ingiltere'de newcastle ve tottenham'da oynayan eski fransız milli futbolcu david ginola, adaylığını açıklarken, "seçilmemin çok güç olacağını biliyorum ama denemem lazım" demişti.

adaylığı bir bahis şirketi tarafından desteklenen ginola'nın kampanyası için 380 bin dolarlık bütçe ayrılmıştı.

29 mayıs'taki seçim için adaylığını açıklayan beş isim daha var. bu isimler şu anki başkan sepp blatter, eski fifa genel sekreter yardımcısı jerome champagne, ürdün prensi ali bin al hüseyin, hollanda futbol federasyonu başkanı michael van praag ve portekizli eski milli futbolcu luis figo.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;