CHP

Gök: Bir avuç çapulcu

CHP Grup Başkan Vekili Gök, Ankara'da şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğlu'na düzenlenen yumurtalı saldırıya ilişkin, "Bunlar Melih Gökçek'ten güç alarak onun planlamasıyla oraya gelen bir avuç çapulcudur" dedi.

Konular: CHP, Türkiye

chp grup başkan vekili levent gök, partinin genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'na yapılan yumurtalı saldırının, çok organize, planlı, bilinçli, önceden planlanmış bir saldırı olduğunun kesinlik kazandığını söyledi.

gök, "biz biliyoruz ki ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek'in kendisinin içinde bulunduğu provokatif eylemlerin olduğu ortaya çıkacaktır" dedi.

'553 milyon liralık kayıp'

antalya'da chp’nin parti meclisi toplantısı sonrası konuşan gök, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun, önceki gün ankara kocatepe camii'nde şehit cenazesine katıldığı sırada yumurtalı saldırıya uğramasına değindi.

ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek'i geçen hafta 553 milyon liralık belediye kaynağını defterlerinde gösteremediği için suçladığını anımsatan gök, söz konusu kayıpla ilgili gökçek'in, paralel yapıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle el konulan bir holdinge ait yazılım şirketini suçladığına işaret etti.

'paralel yapıyla ilişkili gökçek hakkında ne yapıyorsunuz?'

gök, "dolayısıyla melih gökçek hem belediyede usulsüzlüğe neden olmuştur, 553 milyon liranın hesabını verememektedir hem de bunu açıklamak isterken paralel yapıyla işbirliğini yaptığını itiraf etmiştir. haydi savcılar ne güne duruyorsunuz, siz paralel yapıyı araştırmıyor musunuz? paralel yapıyla ilişkili olan melih gökçek hakkında ne yapıyorsunuz?" ifadesini kullandı.

gökçek'in 4 yıl öncesinde izmir caddesinde iki kadın tarafından atılan yumurtayla ilgili olayda kendisini suçladığını belirten gök, bunun da tamamen yalan olduğunu sözlerine ekledi.

'şehitlere saygısızlık'

bu olayla ilgili soruşturmanın terörle ilgili asayiş birimi tarafından yürütülmesini isteyen gök, organize biçimde gelen kalabalığın şehitlere ve kutsal mekanlara saygısızlık ettiğinin altını çizdi. gök şöyle devam etti:

"bu olayı planlayanlar sadece oraya gelenler değildir. arkasındaki güçler kimlerdir? biz biliyoruz ki ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek'in kendisinin içinde bulunduğu provokatif eylemlerin olduğu ortaya çıkacaktır. bu konuda umarım önümüzdeki günlerdeki gelişmelere hep beraber tanık oluruz.

bunlar melih gökçek'ten güç alarak onun planlamasıyla oraya gelen bir avuç çapulcudur. bir avuç çapulcunun ne bizleri şehit cenazelerine gidilmesini engelleme hakkı vardır ne de biz onlardan korkarız."

'koruma ordusuyla geziyor'

levent gök, ankara büyükşehir belediye başkanının koruma ordusu ve ciplerle gezdiğini, bağımsız bir şekilde dolaşamadığını, şehit cenazelerine de çok nadir olarak geldiğini söyledi. gök, "şimdi provokatif eylemlerle güya chp'yi bir başka partiyle ya da terörle ilintilendirmek gibi bir tablonun içerisine atılan bir algı operasyonunun bizzat başında durmaktadır." dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;