Futbol

'Gönül gözümle görüyorum'

Karabükspor maçında Eto'o'nun maç sonu gelip sarıldığı görme engelli Ömer Şentürk, taraftarı olduğu Antalyaspor'un maçlarını kaçırmamak için 110 kilometre uzaktan geliyor. Onun tribündeki gözleri arkadaşları.

Konular: Spor



gönül verdiği antalyaspor'un maçlarını kaçırmayan, doğuştan yüzde 90 görme engelli 28 yaşındaki ömer şentürk, karanlık dünyasını takımına olan sevgisiyle aydınlatıyor. elmalılı şentürk'e, maçları arkadaşları dakika dakika anlatıyor.

antalya kent merkezine 110 kilometre uzaklıktaki elmalı ilçesinde yaşayan şentürk, göz kuruması nedeniyle görme engelli olarak dünyaya geldi.

futbolu çok seven şentürk, küçük yaşlardan itibaren antalyaspor'un maçlarını takip etmeye başladı.

maç günleri büyük bir heyecanla antalyaspor'un bayraklarıyla süslü odasında uyanan ve annesinin kendisi için akşamdan hazırladığı formayı giyip atkıyı takan şentürk, marşlar söyleyerek arkadaşlarıyla 110 kilometre uzaklıktaki grup 1966 antalyaspor taraftarlar derneğine geliyor.

buradaki taraftarlarla stada yürüyerek giden şentürk, karşılaşmaları da arkadaşlarının anlatımıyla takip ediyor.

şentürk, takımının iç ve dış saha maçlarını kaçırmıyor.

pozisyonları, golleri tek tek anlatıyorlar

ömer şentürk'ün çocukluk arkadaşı olan ve maç günleri yanından hiç ayrılmayan yasin ateş, şentürk'e maçtaki pozisyonları, golleri anlatıyor. arkadaşından futbolcuların simalarının nasıl olduğunu dinleyen şentürk, en fazla eto'o'nun ayağına top geldiğinde heyecanlanıyor.

şentürk, antalyaspor'un iç sahada ve deplasmanda oynadığı bütün maçlara gittiğini ve görme engeline rağmen takımını hiç yalnız bırakmadığını söyledi.

maç günleri büyük bir heyecan yaşadığını kaydeden şentürk, "formamı giyip atkımı takıyorum. annemle vedalaşıp maça gidiyorum. gönül gözümle karşılaşmaları izliyorum. antalyalı olduğum için antalyaspor bütün takımlardan önce geliyor. benim için vazgeçilmez bir tutku. hiç görmememe rağmen yüzlerce kilometre gidip takımımı destekliyorum. antalyaspor benim için aşkı ve sevgiyi ifade ediyor. benim vazgeçilmezim. umarım bir gün antalyaspor'un şampiyon olduğu günleri de yaşarım." dedi.

"ömer maçtaki her anı yaşıyor. hopluyor, zıplıyor"

en çok yıldız futbolcu samuel eto'o'yu merak ettiğini dile getiren şentürk, "eto'o'yu çok seviyorum. eto'o'nun imzalı bir formasına sahip olmayı isterdim." diye konuştu.

karşılaşma süresince şentürk'e maçı anlatan yasin ateş de ömer ile kar kış demeden her maça geldiklerini ifade etti.

şentürk'ün maçlarda çok heyecanlandığını anlatan ateş, "ömer maçtaki her anı yaşıyor. hopluyor, zıplıyor. futbolcuların simasını anlatıyorum. babam da görme engelli olduğu için kalp gözünün açık olduğunu biliyorum. futbolcuların, stadın nasıl bir şey olduğunu hayalinde kuruyor. eto'o'nun topu alıp kaleye gitmesinden kalecinin uzun vuruş yapmasına kadar tek tek anlatıyorum." dedi.

grup 1996 antayaspor taraftarlar derneği başkanı yılmaz yıldız ise ömer'in görmeden takımı sevdiğini ifade etti. ömer'deki heyecanın bütün taraftarlara örnek olmasını dileyen yıldız, "taraftarlık bazen görmeden, duymadan sevmektir. takım ile aranızda hiçbir engel olmamalı. onun her deplasmana gitmesi eminim takıma da takviye güç olarak yansıyor." dedi.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;