Bilim-Teknoloji

Google e-postaları okumayacak

Gmail üzerinden gönderilen e-postaları reklam yayınlama amaçlı tarayan Google, bu özelliği kapatıyor. Tarama işlemi sadece öğrenci ve Google Apps kullanıcıları için kapatılıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Gmail'de kelime bazlı tarama özelliği bazı kullanıcılar için kapatılıyor
Gmail'de kelime bazlı tarama özelliği bazı kullanıcılar için kapatılıyor [shutterstock]

google'ın en çok kullanılan servislerinde biri olan gmail ile ilgili en büyük eleştiri firmanın reklam amaçlı olarak e-postaları taramasıydı. bu tarama sayesinde kullanıcı içinde deniz kelimesi geçen bir e-posta aldığında ilgili alanlarda denizle ilgili reklamlar gösteriliyordu.

google bir açıklama ile bu tarama özelliğini, apps for education yani eğitim amaçlı kullanımlar için kapattığını açıkladı. kapatma kararı abd'nin california eyaletindeki bir mahkemenin kararının ardından verildi.

google benzer bir kararı google apps for businesses ve devlet kullanıcıları için de aldı. yani google'ın bazı gelişmiş özelliklerini ücret karşılığı ticari olarak kullananlarla, devlet çalışanları için de hayata geçirdi. alınan kararla beraber eğitim ve apps kullanıcılarının e-postaları taranmayacak.

30 milyon kullanıcısı var

google apps for education, içinde e-posta, takvim, bulut ve benzeri hizmetleri bulunduran bir servis. 30 milyon öğrenci, öğretmen ve yönetici tarafından kullanılan bu servis ücretsiz olarak hizmet veriyor.

diğer kullanıcıların e-postaları taranmaya devam edilecek

google belli kullanıcılar için e-postaları tarama özelliğini kapatsa da normal aboneler için bu özellik sürecek. firmanın önemli bir gelir kalemini oluşturan reklam yayınlama servisi özellikle gmail üzerinden kullanılmaya devam edilecek.

kaynak: google

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;