Bilim-Teknoloji

Google evleri gözetleyecek

Faaliyetlerini Google'ın bünyesinde devam ettiren akıllı termostat üreticisi Nest Labs firması, kameralı güvenlik hizmetleri sunan Dropcam'i satın aldı. Bu sayede Google dolaylı yoldan da olsa evleri kamera ile gözetlemeye başlayacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Dropcam'in kameraları kolay kurulumları ile dikkat çekiyor
Dropcam'in kameraları kolay kurulumları ile dikkat çekiyor [Fotoğraf: Dropcam]

arama motoru devi google, el atmadığı alanlardan biri olan güvenlik sektörüne giriyor. firmanın daha önce satın aldığı nest isimli akıllı termostat üreticisi, dropcam isimli bir başka firmayı bünyesine kattı.

evler için güvenlik kameraları üreten dropcam ile bu alana da girecek olan nest'in akıllı termostatlarına ek olarak duman dedektörleri de bulunuyor. atılan adımın akıllı ev konseptini hayata geçirmek için yapıldığı düşünülüyor.

satın alma ile ilgili olarak resmi bir açıklamasa yapılmasa da 555 milyon dolarlık rakamdan söz ediliyor. dropcam temelde internet tabanlı çalışan kameralardan oluşan bir güvenlik sistemi sunuyor. kolay kurulumu ile dikkat çeken dropcam kameraları, mobil cihazlara kurulan uygulamalar yardımı ile kontrol edilebiliyor.

nest'in bu satın alma ile akıllı ev konseptini tamamlama adına adımlar atması bekleniyor. bu satın alma ile evlere de (dolaylı yoldan da olsa) güvenlik kamerası ile giren google'ın etki alanını daha da artıracağı düşünülüyor.  

kaynak: reuters, nest labs, dropcam

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;