Bilim-Teknoloji

Google geçmişinizi indirebilirsiniz

Google, kullanıcılara bugüne kadar biriken arama geçmişini indirebilecekleri bir araç sundu. İndirilen belge, bir Google hesabında yapılan tüm aramaların dökümünü sunuyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google'da yaptığınız aramaları görebileceksiniz. [Fotoğraf: Reuters]

google kullanıcıları yaptıkları tüm aramaları tek bir belgede görebilecek. bunun için google kullanıcı adı ve şifresiyle girilecek olan arama geçmişi sayfasında sağ üstteki araçlar logosuna tıklayarak 'indir' seçeneğini seçmeniz yeterli.

arama motoru geçmişi, sadece kullanıcıya özel olarak sunuluyor. google kullanıcıları şifrelerini çaldırmadığı sürece arama motoru geçmişine diğer kullanıcıların erişme hakkı bulunmuyor.

kullanıcılar arama geçmişini indirmek istediği zaman google tarafından 'hassas bilgiler içeriyor olabileceği' konusunda uyarılıyor. arama geçmişi arşivi, google drive'da depolanabildiği gibi, .zip dosyası olarak da indirilebiliyor.

google'ın geçtiğimiz hafta sessiz sedasız hayata geçirdiği arama geçmişi aracı, kullanıcı verilerinin yanı sıra trendlere yönelik grafik ve şemalar da sunuyor. aracın özellikle analistlerin işine yarayacağı tahmin ediliyor.

'tüm geçmişinize' erişemeyebilirsiniz

google'ın sunduğu araç, arama motoru hayata geçtiği günden bu yana yaptığınız aramaları göstermiyor. aramalarınız, google hesabı açtığınız zamana uzanıyor. bu süreçte farklı hesaplar açılmış olması arama geçmişinin birden çok kullanıcı hesabında yer alacağı anlamına geliyor.

kullanıcıların konumlarını şifreleyen tor gibi yazılımlar kullanılarak yapılan google aramaları da arama geçmişi aracında belirmiyor.

google arama geçmişinin kesintisiz olarak ulaşılabileceği tarih, google+ hizmetinin aktif olduğu haziran 2013 olarak öngörülebilir. gmail dahil tüm google hizmetlerini tek bir hesapta toplayan google+, kullanıcıların sabit hesap bulundurma eğilimini artırmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;