Bilim-Teknoloji

Google Glass projesi sürüyor

Google’ın geçtiğimiz aylarda satışını sonlandırdığı Google Glass projesi halen devam ediyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google Glass yeteri kadar ilgi çeken bir ürün olmadı
Google Glass yeteri kadar ilgi çeken bir ürün olmadı [Fotoğraf: Google]

arama motoru devi google’ın farklı bir alandaki yatırımlarından biri olan google glass projesi kısa bir süre önce durdurulmuştu. firmanın yaklaşık 1500 dolara seçilmiş kişilere sattığı gözlük, arama teknolojileriyle gerçek dünyayı birleştiren bir ürün olmayı hedefliyordu. 

projenin akibeti ile ilgili yeni bir bilgi ise google üst yönetimden geldi. firmanın icra kurulu başkanı eric schmidt, yaptığı açıklama ile google glass’ın ölmediğini, ‘kullanıcılar için hazır hale getirildiğini’ ifade etti. glass’ın uzun soluklu bir proje olduğunun altını çizen schmidt, sadece bu gözlüklerin yer aldığı explorer programını sonlandırdıklarını, ürünle ilgili bir sorun olmadığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. wall street journal’a konuşan eric schmidt sözlerine şöyle devam etti:

google glass bizim için sürücüsüz araçlar kadar önemli bir proje. sürücüsüz araçları şu an etrafımızda görmememiz onların başarısız olduğu anlamına gelmiyor. giyilebilir teknolojiler halen geliştirme aşamasında ve sonuçlarını önümüzdeki yıllarda alacağız.

ekosistem kurulamadı

google glass, 2013 yılında satışa sunulmuş ve ilk başlarda google’ın explorer adını verdiği program çerçevesinde seçtiği kişiler tarafından kullanılmaya başlamıştı. ürünün fiyatının 1500 dolar gibi yüksek bir rakamda tutulması, uygulama ekosisteminin tam anlamıyla geliştirilememesi ve kullanım alanlarının kısıtlı olması glass’ın yaygınlaşmasını engelledi. google, explorer projesini 2015 yılının ilk ayında sonlandırdığını açıklamıştı.  

kaynak: wall street journal ve al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;